TOP
Formentera presenta durant el gener el creixement interanual de l’atur més gran de les Balears.

Formentera tanca l’agost amb un increment de l’atur del 114%

El mes d’agost ha conclòs a Formentera amb 290 persones inscrites a l’atur, cosa que suposa l’augment del 8,2% amb relació al juliol i del 114,8% en comparació al vuitè mes de l’any passat, quan hi havia 155 persones menys registrades al SOIB.
Com succeí en el mes de juliol, Formentera és la segona illa de les Balears amb pitjors dades de creixement de l’atur, un rànquing negatiu encapçalat per Eivissa, que ha registrat un increment interanual del 144 %.
A Formentera s’han inscrit un total de 1.312 persones com a demandants d’ocupació a l’agost, una xifra que representa un augment del 354% respecte al mateix període de 2019.

Increment d’un 90% de l’atur a les Balears 
D’altra banda, la contractació a l’agost ha crescut un 8,4% en comparació al vuitè mes de l’any passat, de manera que a Formentera s’han signat un total de 400 acords laborals. D’aquests, la gran majoria, 388 contractes, són del sector serveis, amb especial protagonisme de la restauració, que ha incorporat durant l’agost a 297 treballadors. En el comerç s’han signat 44 acords laborals i en la resta del sector serveis, 47. En canvi, les incorporacions han set poc significatives en la construcció, amb 10 contractes, i en la indústria i l’agricultura, amb un contracte per cada sector.
En àmbit autonòmic, Balears estabilitza la xifra d’aturats, amb 73.753, cosa que representa un augment del 3,1% respecte al juliol però en canvi, si es compara amb la xifra de l’any passat, l’agost ha registrat un increment de l’atur del 89,9%.

Compartir

PROGRAMES