TOP
Antònia Ferrer Marí de 86 anys i usuària del Centre de Dia, rebent la segona dosi de la vacuna. Foto: Àrea de Salut

Formentera té un 1% de població immunitzada

Segons ha informat avui l’àrea de Salut, un total de 96 persones de Formentera han rebut aquest divendres la segona dosi de la vacuna anti covid tant al Centre de Dia com a l’Hospital i Centre de Salut. S’han administrat 48 segones dosis en cada lloc i per tant la nostra illa compta ja amb gairebé un centenar de persones immunitzades, cosa que suposaria aproximadament un u per cent de la població.

Administració progressiva de la segona dosi
La segona dosi d’aquesta campanya de vacunació no s’ha administrat al mateix temps a tots els vacunats amb la primera dosi perquè s’ha comprovat que en alguns casos, l’administració de la segona vacuna i puntualment també de la primera dosi, provoca efectes adversos en una part dels vacunats, uns efectes similars al malestar provocat per una grip que solen remetre a les 24 hores de manifestar-se.
Així i tot, i per a assegurar que aquests efectes, compatibles també amb una infecció per coronavirus, no ho siguin en realitat, a tots els vacunats que els experimenten, se’ls fa una prova PCR per a corroborar el seu estat òptim de salut. També per aquest motiu, s’ha decidit administrar progressivament la segona dosi de la vacuna al personal sanitari que la precisa, de manera que els possibles efectes adversos que pugui patir una part d’aquest personal, no suposin un problema per al funcionament del sistema de Salut de les Pitiüses.

1.347 immunitzats a les Pitiüses
Fins al moment i comptant les 165 segones dosis del dia 3 de febrer, les 220 d’ahir i les administrades dies enrere en centres sociosanitaris que ja compten amb 866 persones immunitzades, 740 persones de centres de majors i 126 de centres per a persones amb discapacitat, a més de les d’avui de Formentera, s’arriba a la xifra de 1.347 persones immunitzades a les Illes Pitiüses.

Compartir

PROGRAMES