TOP

Formentera tornarà a tenir consultes oncològiques presencials

Les consultes oncològiques tornaran a ser presencials a Formentera en el termini màxim d’un mes. Així ho ha fet saber aquest dilluns Carmen Santos, la gerent de l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF), a les associacions oncològiques de les Pitiüses, a les que ha informat que s’incorporarà una oncòloga provinent de l’hospital de Son Llàtzer després que aquesta hagi obtingut plaça fixa en el concurs d’oposicions del servei de Salut.

Cinc especialistes; quatre a jornada completa i un al 75%
La resolució d’aquest procés administratiu ha permès també signar un contracte indefinit amb una altra de les oncòlogues de l’actual plantilla, cosa que no ha set possible administrativament fins a concloure les esmentades oposicions.

Així mateix, l’oncòleg que té jornada reduïda al 50%, amplia la seva presència al 75% de la jornada. D’aquesta manera, i amb el reforç dels serveis d’oncologia provinents dels hospitals mallorquins de Son Espases i Son Llàtzer, hi haurà cinc oncòlegs a Can Misses; quatre a jornada completa i el cinquè amb una reducció del 25%.

Això permetrà la recuperació de les consultes presencials a Formentera quan la nova oncòloga prengui possessió de la seva plaça, cosa que passarà en el termini màxim d’un mes a comptar des de la publicació d’aquesta nova plaça demà al BOIB.

Han participat en la reunió d’aquest matí Carmen Santos, gerent d’ASEF, Sheyla Sironvalle, directora mèdica d’Atenció hospitalària i Gonzalo Espí, responsable de l’Hospital de Formentera, així com les associacions AECC, APAAC, Elena Torres, Aspanob, Asandib i Associació de càncer de mama metastàtic. Ha excusat la seva participació per temes personals Helen Watson de l’Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer (IFCC).

Compartir

PROGRAMES