TOP
Acte d’entrega del premi. Foto: CIF

Formenterers Solidaris, premi Savina de Voluntariat 2020

L’associació Formenterers Solidaris ha rebut avui el premi Savina de Voluntariat Illes Balears 2020 que atorga el Govern balear en un acte celebrat a la sala de plens del Consell i que ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; el conseller insular de Benestar Social, Rafael Ramírez, i la directora general de Participació i Voluntariat del Govern de les Illes Balears, Maria Amengual.

Ajudar els més necessitats
El premi Savina destaca el programa de Formenterers Solidaris ‘Ajudes d’aliments’, que duen a terme a l’illa i que destina tots els recursos a ajudar les famílies que estan passant per dificultats econòmiques perquè puguin tenir uns productes bàsics d’alimentació i higiene. Formenterers Solidaris treballa coordinadament amb l’àrea de Benestar Social del Consell i els seus voluntaris s’encarreguen de la compra dels aliments i recollida de les donacions, el transport i organització a la Sala Parroquial de Sant Ferran, l’acollida dels beneficiaris derivats per Benestar Social i l’entrega dels productes de manera individualitzada. Formada íntegrament per voluntaris, Formenterers Solidaris es va constituir l’any 2007 amb l’objectiu d’ajudar els més necessitats.

Persones que posen les necessitats d’altres persones per davant de les seves
Teresa Costa, secretària de l’ONG, ha destacat la feina conjunta de totes les persones que conformen Formenterers Solidaris. “Tots són necessaris, som una associació de persones on no hi ha noms, som persones que quan s’ajunten donen un bon resultat. Esperam no fer falta i poder desaparèixer de mapa”, ha desitjat Teresa Costa, que ha agraït el suport de Consell i Govern en aquesta tasca.
Alejandra Ferrer ha destacat “la gran feina desenvolupada per Formenterers Solidaris des dels seus inicis, una associació formada per persones que posen les necessitats d’altres persones per davant de les seves”. Ferrer ha reconegut la feina feta per Formenterers Solidaris des de l’inici de l’Estat d’Alarma i ha mostrat el suport del Consell: “Sempre ens tendreu al vostre costat per ajudar la gent que ho necessita”.
Per la seva banda, el conseller Rafael Ramírez ha subratllat que “avui es premien l’esperit i la implicació personal dels voluntaris que des de la generositat posen el seu esforç, temps i recursos per facilitar la vida d’altri”. Finalment, ha destacat la coordinació amb l’àrea de Benestar Social i ha desitjat que “aquest esperit que guia als voluntaris cali en tots nosaltres”.
La directora general de Participació i Voluntariat del Govern ha explicat que “les entitats de voluntariat de Formentera estau d’enhorabona per la feina que feis per aconseguir ser un territori envejable, on la cooperació i el treball en xarxa estan per damunt de qualsevol altre interès. Admir aquesta gran capacitat per fer d’allò comunitari una bandera comuna”.

Premis Autonòmics Voluntariat IB 2020
Els premis de voluntariat s’emmarquen dins el programa Premis Autonòmics Voluntariat IB 2020, com una acció d’ajuda i reconeixement públic per a honorar i fomentar les fórmules de col·laboració ciutadana, coordinades per les entitats locals, que tenen la finalitat d’aglutinar l’acció veïnal voluntària dels seus ciutadans en una acció de benefici comunitari relacionada amb mancances socials o sanitàries. El premi compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros.

Compartir

PROGRAMES