TOP
La platja de ses Illetes, el maig de 2020.

Govern balear: prohibit el bany a Formentera fins a l’1 de juny

La Direcció General d’Emergències del Govern balear ha remès un aclariment als ajuntaments costaners en què prohibeix el bany tant en la fase 1, en la qual es troba Formentera des de dilluns, com en la fase 0, en la qual es troben Eivissa, Mallorca i Menorca. Aquesta indicació contradiu la interpretació que s’havia fet de la normativa aplicable per part del Consell de Formentera, una illa on des de dilluns alguns residents han gaudit del bany a la mar. En aquesta línia, el document d’Emergències assenyala que l’aclariment sobre la pràctica del bany arriba perquè la normativa en vigor “ha provocat dubtes d’interpretació”.

Sense resposta del Govern central
Fonts del Consell han recordat que diumenge a la nit la institució insular sol·licità un aclariment al Govern central sobre el tema dels banys a la platja, una demanda que encara no ha rebut resposta.
L’escrit de la Direcció General d’Emergències estableix que “quan estiguem a la Fase 3 és quan es podran utilitzar les platges de manera ordinària amb, això sí, tot un seguit de mesures de seguretat i prevenció”. Està previst que la fase 3 comenci a Formentera, si no hi ha canvis significatius en l’evolució de la pandèmia, el dilluns 1 de juny, mentre que a la resta de la comunitat començaria el 8 de juny.
L’aclariment també contempla que “els esportistes que practiquin l’activitat dins de l’aigua han d’anar senyalitzats i la platja s’ha de trobar abalisada convenientment”. Des de la Direcció General d’Emergències no s’han respost les preguntes de Ràdio Illa en el sentit de què s’entén per “anar senyalitzats” i què succeeix quan no hi ha cap platja abalisada en el municipi. En canvi, des de la Delegació del Govern, s’ha indicat que està permès el bany en el cas de “natació esportiva” i que no cal que el nedador “estigui federat”.

Es pot jugar a la platja
D’altra banda, segons la carta del Govern, segueix vigent l’ús de les platges, on “la població infantil” pot passejar “però no fer l’ús ordinari de la platja”. És a dir, els infants podran “jugar i fer exercici, sempre respectant les condicions de distància interpersonal amb tercers”. A més, Emergències assenyala que els nens i nenes “poden jugar a la platja però interpretat en sentit dinàmic i en moviment”.

Compartir

PROGRAMES