TOP
Vista general de l’acte. GxF

GxF aposta per fer de Sant Ferran el centre de referència cultural de l’illa

Gent per Formentera ha celebrat aquest dissabte un acte electoral al restaurant Sa Panxa, a Sant Ferran, per a explicar el seu programa electoral. La trobada s’ha centrat en el nucli de Sant Ferran i en els àmbits sectorials d’habitatge, educació i cultura.

Alejandra Ferrer ha felicitat els veïns de Sant Ferran que després de reivindicar millores durant molts anys, participar en els projectes i suportar les obres, “ha aconseguit pacificar la carretera principal, Sant Ferran ja no està partit en dos. Aquesta avinguda ja és una avinguda agradable, segura i revitalitzada comercialment”.

Ferrer també ha agraït als assistents “la lluita per la nova escola, perquè aquesta escola és aquí per l’esforç de les mares i pares del poble, i tota la comunitat educativa, que des del Consell i el Parlament hem transmès any rere any al Govern Balear, fins que ja està aquí”.

Habitatge
Ferrer ha explicat la normativa de zonificació turística per dedicar els habitatges de Sant Ferran, Sant Francesc o La Mola situats en edificis, a lloguer de tot l’any, i excloure’ls del mercat turístic.

La candidata de Gent per Formentera ha dit que “és evident que l’ús turístic està sortint d’aquests habitatges, però s’ha de ser més contundent, i els 4 anys vinents es potenciarà el servei d’inspecció perquè ningú se salti aquest objectiu de dedicar més habitatge a residents de tot l’any”.

Educació
Silvia Tur, candidata al Parlament de la coalició GxF i PSOE, ha centrat el seu discurs en els reptes en Educació i en programació cultural. La candidata ha explicat que “una vegada tenim la nova escola de Sant Ferran aquí, l’objectiu és aconseguir l’ampliació de l’institut Marc Ferrer, la construcció d’una aula més a l’escola de la Mola per retirar l’aula provisional i reformar i unificar el Col·legi Mestre Lluís Andreu”.

Sobre educació també ha intervingut Adan Ferrer, auxiliar educatiu, qui ha recordat que s’ha “assolit tenir llista d’espera zero a les escoletes públiques de Formentera, amb 111 infants escolaritzats, amb quotes de franc per als dos anys i més baixes d’1 a 0 anys”.

Cultura
En cultura, Raquel González s’ha referit als nous usos de l’edifici de l’antiga escola de Sant Ferran. González ha dit que “l’ús dels espais de l’antiga escola estan funcionant perquè han estat consensuats amb la comunitat cultural, i aquest diàleg i col·laboració ha de guiar els treballs per a fer de l’equipament definitiu, un centre de creació amb auditori i una sala d’arts escèniques de petit format així com una Casa del Poble de Sant Ferran”.

A l’acte també ha intervingut Rafael González, que ha detallat les propostes de transport públic i infraestructures per Sant Ferran. Totes les propostes del programa de GxF es poden consultar al web de la formació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES