TOP
Per a GxF, “els pactes autonòmics del PP amb VOX són un avís del que pot passar a les Balears”.

GxF demana a Sa Unió que es posicioni en contra del pacte entre PP i VOX

En una nota enviada als mitjans, Gent per Formentera expressa que, en el seu parer, l’acord de govern tancat a Castella i Lleó entre PP i VOX, que implica l’entrada de VOX a l’executiu autonòmic, “suposa una passa més enllà del PP en els seus pactes autonòmics amb l’extrema dreta”, uns pactes que, recorden, “havien començat amb acords d’investidura i pressupostaris a Andalusia i a Madrid i ara es tradueixen ja en un govern conjunt”.

Travessar una línia vermella
Per a la formació insularista, “amb aquest govern conjunt amb els feixistes, el PP travessa una línia vermella que no havia estat creuada fins ara per cap força democràtica ni a l’Estat Espanyol ni a la Unió Europea, motiu pel qual ja li ha valgut al PP l’amonestació del Partit Popular Europeu”.
Opinen també que “aquests fets són els que descriuen la línia política del PP més que no les paraules de Núñez Feijoo”. Una línia política que, segons GxF, representa un avís molt seriós per als ciutadans, i sobretot, les ciutadanes de les Illes Balears, davant les eleccions autonòmiques de l’any vinent.
Així mateix, en la nota es considera que “la línia política radicalitzada del PP, legitimant el feixisme i governant-hi, és una greu amenaça per a quaranta anys de conquestes democràtiques i avenços en matèria social, cultural, territorial i d’autogovern, als que com a ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes no estam disposats a renunciar”.

“Posicionar-se en contra del pacte amb els feixistes”
És per això que des de Gent per Formentera es fa una crida a “tots els nostres vesins i vesines votants tradicionals de GUIF i PP, que comparteixen amb nosaltres tant uns valors democràtics comuns i la defensa d’uns drets socials bàsics, com l’estima per la nostra terra, la nostra llengua i cultura, i el nostre autogovern, per defensar junts tot això que compartim i estimam, i perquè no comportin que el seu suport a l’actual coalició dels seus partits, acabi a mans d’aquells que volen destruir-ho”.
Finalment, des de les files insularistes es demana al PP de Formentera i de les Balears, i als integrants de Sa Unió, especialment a les dones, a “posicionar-se en contra d’aquest pacte conjunt amb els feixistes”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES