TOP
Imatge aèria de punta Prima.

GxF recolza als consellers acusats i remarca que la Fiscalia s’ha inhibit en el judici de punta Prima

Gent per Formentera ha emès un comunicat de premsa per “mostrar novament [un] total i absolut suport a Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell i Pep Mayans davant del judici, que s’iniciarà demà, conegut com a cas Punta Prima”. El partit insularista lamenta que els citats “novament hagin de patir una pena de banqueta per preservar i protegir Formentera, sempre respectant la llei i així ho han avalat les diferents instàncies judicials ratificant la plena legalitat de la normativa urbanística de Formentera”.
Des de Gent per Formentera es remarca “que les quatre persones acusades, exercint de president i de consellers del Consell Insular, han actuat complint el mandat del poble de Formentera, aplicant el criteri de l’interès general i bé col·lectiu per damunt de qualsevol interès personal o empresarial encara que això suposi enfrontar-se a contínues amenaces, xantatges i 9 anys d’acusacions falses i judicis”.
Així mateix GxF recorda que “els encausats són tots membres de GxF, malgrat que el PTI va ser aprovat pel govern de coalició de GxF i PSOE”. A més, la formació afegeix que “en aquest judici, la fiscalia, que ja va demanar el sobreseïment el 2013, no ha formulat cap acusació contra el president i els consellers de GxF, personant-se únicament l’acusació particular. Una acusació particular que actua pels seus propis interessos immobiliaris i no tan sols ho fa a Formentera, ja que tant l’empresa Sunway com el seu administrador, Leo Stöber, es dediquen des de fa anys a presentar denúncies a diferents municipis per temes immobiliaris contraris quan no satisfan les seves expectatives urbanístiques”, en referència, entre altres, al cas Perotet, que afectà a l’equip de Govern de l’Ajuntament de Calafell (Tarragona).
Per últim GxF assegura que continuarà “lluitant per a la defensa de Formentera i de la seva ciutadania per damunt dels interessos especulatius i econòmics d’uns pocs”.

Llarga batalla judicial
El Pla Territorial Insular de Formentera, aprovat el 2010, establí que els terrenys de punta Prima, propietat de Sunway S.L., seguien tenint caràcter urbà, però amb un índex zero d’edificabilitat per estar inclosos en la zona perifèrica del Parc Natural de ses Salines.
Veient la impossibilitat d’expandir el seu complex vacacional, l’ara denunciant inicià una batalla legal que fins ara no ha tengut repercussions judicials pels acusats i que ha arribat fins al Suprem. Demà comença a l’Audiència Provincial de Balears un nou capítol d’aquesta llarga història judicial, en aquest cas per un presumpte delicte de prevaricació també comès en el marc del cas punta Prima, per part dels consellers de GxF de la legislatura 2007-11.
L’empresa Sunway ha interposat la denúncia i la seva acusació particular és l’única que actuarà contra els acusats durant el procés, ja que la Fiscalia no ha vist indicis que justifiquin formalitzar una acusació. La part denunciant en canvi, considera que els acusats van endarrerir a propòsit, durant els anys 2008 i 2009, “i amb ànim de perjudicar els interessos de la part querellant, l’aprovació definitiva del PERI de Punta Prima, mitjançant la no publicació del preceptiu informe d’impacte ambiental”, segons detalla Diario de Ibiza.

Compartir

PROGRAMES