TOP

GxF fa públic el seu suport a Ràdio Illa i als seus treballadors

Gent per Formentera ha remès als mitjans de comunicació la següent nota de premsa:
“En el Dia Internacional de la Llibertat de Premsa, el Partit Popular de les Illes Balears emeté un comunicat exigint la dimissió del responsable de Ràdio Illa.
El motiu de tan airada reacció és l’espai de sàtira de ràdio illa, que ja fa setmanes que s’emet i que forma part de la graella de programació aprovada i consensuada amb tots els partits polítics a l’ens de gestió d’aquesta ràdio pública.
L’espai de sàtira, protagonitzat per l’Home des Senalló, és un apartat setmanal, adequadament contextualitzat, i separat de les informacions i fòrums d’opinió com les tertúlies.
El Partit Popular demostra una vegada més la seva escassa tolerància als espais de crítica, on els artistes poden exercir la seva llibertat d’opinió i expressió.
Aquesta llibertat, recollida a l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans, ha de garantir un periodisme lliure i independent, també de les pressions polítiques, tan necessari per a una adequada salut democràtica.
L’associació Cultural Audiovisual de Formentera, que s’encarrega de la producció dels programes, contracta professionals independents que proposen continguts a la junta de programació.
Aquest model de Ràdio pública ha aconseguit que Ràdio Illa sigui, sens dubte, una ràdio de proximitat, independent i plural que compta amb una àmplia i fidel audiència.
GxF també ha estat exposat a la crítica i la sàtira, però sempre ha actuat amb responsabilitat, respecte pels professionals i lleialtat cap als òrgans de gestió on està representat, salvaguardant el prestigi de la ràdio pública dels formenterers i formentereres”.

Compartir

PROGRAMES