TOP

GxF i PSOE pacten un Govern de coalició al Consell

Fonts de Gent per Formentera i de l’Agrupació Socialista de Formentera han confirmat a Ràdio Illa que les converses que durant tot el dia d’avui han portat a terme els negociadors del partit insularista amb els del PSIB-PSOE han conclòs amb un acord pel repartiment de la presidència al Consell Insular que obre les portes a un Govern de coalició entre les dos formacions.

2 anys i 4 mesos i 1 any i 8 mesos
El pacte contempla que Alejandra Ferrer (GxF) sigui la presidenta durant els primers dos anys i quatre mesos i que Ana Juan (PSIB-PSOE) ocupi la presidència durant l’any i vuit mesos que restaran per completar la legislatura. Aquest repartiment temporal s’ha fet d’acord amb el nombre de vots de GxF (1.398 sufragis, el 35,5% del total) i de PSIB-PSOE (1.058 paperetes, el 26,8%) en les eleccions a la presidència del Consell del passat 26 de maig.
Aquest pacte ha rebut el vistiplau de les assemblees de GxF i de l’Agrupació Socialista reunides aquest vespre a les seves respectives seus de Sant Ferran. Poc després, els dirigents del PSIB-PSOE i de GxF han signat l’acord per escrit a la seu de la darrera formació. Amb aquest compromís, els dos partits faran valdre la seva majoria al Ple de Constitució del Consell (dissabte, 15 de juny a les 12 h, al Centre de Dia) per formar un Govern insular de coalició que sumaria majoria absoluta, amb 11 de 17 consellers: sis de GxF, cinc de PSIB-PSOE i a l’oposició, els sis de Sa Unió de Formentera.

Triple acord al Parlament
D’altra banda, les negociacions també han culminat amb l’acord sobre com es repartirà la representació de Formentera al Parlament balear. En aquest cas Sílvia Tur (GxF) obriria la legislatura ocupant l’escó durant dos anys, mentre que Antonio J. Sanz (PSIB-PSOE) representaria Formentera durant un any i sis mesos. Per últim acabaria la legislatura Vanessa Díaz (EU), que seria diputada els sis darrers mesos.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES