TOP
El pacient roman ingressat a l’hospital per a fer-li un seguiment i garantir el seu aïllament. PG

GxF lamenta que el PSOE s’oposi a instal·lar cartelleria sobre drets lingüístics a l’IbSalut

Gent per Formentera ha emès un comunicat en què ha “de lamentar que el PSIB-PSOE hagi votat al Parlament en contra del 12è punt de la moció sobre drets lingüístics presentada per Més per Menorca” que pretenia “instal·lar, a tots els equipaments públics del servei de salut de les Illes Balears, cartelleria informativa recordant als usuaris el dret d’utilitzar en aquestes instal·lacions ambdues llengües oficials (català i castellà) i el deure dels professionals del servei de salut d’entendre’ls en ambdues llengües”. Aquest punt finalment no ha set aprovat.
Segons GxF aquest “vot negatiu ataca el dret bàsic de la població a expressar-se en la llengua pròpia en un àmbit tan sensible com és la sanitat”. Des del partit inularista s’ha manifestat “sorpresa, ja que en la mateixa moció de Més per Menorca, s’han aprovat diferents punts que demanaven el mateix que al punt 12è, però que instava a la delegació del Govern d’Espanya, a AENA i a Autoritat Portuària i que en aquest cas des del PSIB-PSOE sí que han trobat convenient recolzar, donant una mostra de poca coherència i d’hipocresia”.
El comunicat conclou: “Que el PSIB-PSOE negui un dret tan elemental dels ciutadans i ciutadanes com és el de poder parlar en català i ser entesos als hospitals i centres de salut, és un fet extraordinàriament greu i que esperam que trobi una rectificació urgent”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES