TOP
Rafael González durant la seva intervenció. GxF

GxF reclama que el port de la Savina “ha de tornar urgentment a donar servei a la gent de Formentera”

Gent per Formentera ha celebrat avui dijous l’acte de campanya a l’Hostal La Savina, a la Savina. Abans de la trobada, la candidata al parlament balear, Sílvia Tur, ha explicat una de les mesures centrals que GxF vol impulsar els pròxims 4 anys si obté la confiança del poble de Formentera: “reclamar al Govern balear l’aprovació d’una Llei de Sostenibilitat Marítima per reduir el trànsit marítim i regular els fondejos al litoral de Formentera, comparable al projecte Formentera.eco que s’aplica a la part terrestre”.

Tur ha dit que vol finalitzar amb “el segrest del port de Formentera per part de l’Autoritat Portuària de Balears” i que el port torni urgentment a donar servei a la gent de Formentera. “El port de la Savina, el Parc Natural i el trànsit marítim estan dissenyats per satisfer les indústries nàutiques d’Eivissa. No és casualitat que el darrer conseller de Mobilitat del Govern sigui ara candidat d’Eivissa”, ha declarat la candidata al Parlament que ha assegurat que “des de GxF vetllarem pels interessos de la nostra illa i la seva gent amb l’impuls d’una Llei perquè el control que hem aconseguit pels cotxes a terra l’aconseguim per les barques a la mar”.

Per la seva banda, la candidata a la presidència del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que durant la primera part de la legislatura, “des de la presidència del Consell vàrem pressionar per millorar la situació del port i vàrem influir, però durant el darrer any i mig que GxF ha perdut capacitat de pressió, ja hem vist els resultats: quan la presidència de l’APB i del Consell tenen el mateix color polític ens segresten el port”. La candidata s’ha compromès a defensar la participació de Formentera en les decisions del port, per recuperar-lo per a les empreses nàutiques i per al poble de l’illa.

Intervenció d’Alejandra Ferrer. GxF

Actuacions a la Savina
D’altra banda, Ferrer ha destacat algunes de les actuacions que des de GxF es faran a la Savina: “Remodelarem els carrers Gregal i Ponent unint-los, obrint el poble a Ses Salines i garantint una circulació segura als ciclistes i vianants. Continuarem executant de forma progressiva el Pla de Millora de La Savina creant-hi nous equipaments i obrint-lo a l’estany des Peix. Construirem una nova zona d’aparcament en un terreny titularitat del Consell, prop de la zona del pantalà, per dotar d’aparcament als usuaris de l’estany. Reorganitzarem el trànsit a l’encreuament de la Plaça Illes Pitiüses amb la carretera per millorar la circulació i sortida del poble de La Savina”.

D’altra banda, el número 4 de la llista al Consell, Josep Marí, ha posat en valor tota la feina que fan els pescadors de Formentera i ha declarat que “la nova Confraria és una instal·lació moderna que ajuda a la professionalització del sector de pesca tradicional i fomenta la qualitat del producte local i la creació d’economia circular”.

El número 2 de la llista al Consell, Rafael González, ha destacat que la nova contracta del servei de transport públic en autobús, que incrementarà línies i freqüències, tant a l’hivern com a l’estiu, i renovarà el parc mòbil amb vehicles més sostenibles i adaptats a la realitat de l’illa. “La Savina, com a porta d’arribada i sortida de l’illa, tindrà un paper essencial en aquestes connexions, 7 de les 9 noves línies de bus sortiran i arribaran en aquest nucli urbà”, ha afegit.

La número 3 de la llista Aleida Escandell ha mostrat la seva satisfacció “pels enormes valors naturals i tradicionals de l’estany que es preserven gràcies a la regulació”. En la mateixa línia, el número 11, Alex Figueiras ha destacat “la gran aportació que per a la Savina i per a l’illa ha significat la posada en marxa del Centre d’Esports Nàutics, així com l’impacte positiu que té per a la navegació a vela la nova ordenació de l’estany des Peix”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES