TOP
Ramírez: “El Consell segueix tutelant els migrants menors que arribin a Formentera encara que siguin acollits a altres illes”.

“Hem de preveure que pugui augmentar l’arribada de menors migrants no acompanyats”

El conseller de Benestar Social explica a Ràdio Illa les principals conclusions de la reunió d’aquest dimecres passat a Mallorca de la Conferència Sectorial de Serveis Socials de les Balears, amb presència dels Consells i del Govern. Entre altres assumptes, en la trobada s’abordà l’arribada irregular de menors migrants no acompanyats a les nostres costes.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, exposà “la situació de saturació amb relació a l’atenció dels menors no acompanyats d’origen algerià”. Recordam que des que començà l’estiu han desembarcat a les nostres costes 15 menors, que segueixen estant sota la tutela del Consell de Formentera encara que estiguin ingressats en centres d’acollida d’Eivissa (9) i Mallorca (6).
Ramírez ha assenyalat que “com que Formentera no compta amb recursos especialitzats per atendre els menors adequadament, es depèn exclusivament dels recursos d’acollida d’Eivissa i Mallorca”. A més, Formentera ha manifestat “la necessitat de comptar amb un pla de contingència suprainsular que faci front a aquesta situació i a la possibilitat que les arribades vagin en augment”.

En dos setmanes, propostes concretes
Des del Govern balear s’ha decidit la creació d’un grup de treball format pels consells insulars que presentarà una proposta d’acció per buscar vies de solució. Per aquest motiu, explica Ramírez, “en un aparell de setmanes” els consells i el Govern s’han emplaçat a una reunió específica perquè les institucions insulars transmetin a l’executiu autonòmic “les necessitats existents i els plans de treball”.

Compartir

PROGRAMES