TOP
El Laboratori de Son Espases centralitza les proves PCR.

IbSalut: S’han fet “entre 80 i 100” proves de Covid-19 a pacients de Formentera

L’Àrea de Salut pitiüsa ha informat a Ràdio Illa que s’han fet “entre 80 i 100” proves de Covid-19 amb pacients de Formentera d’ençà que començà la pandèmia. Fonts de l’IbSalut han aclarit que ara per ara només es pot fer “una estimació aproximada” de la xifra perquè “els pacients de Formentera provenen de diferents vies: atenció domiciliària per part d’UVAC, medicina interna i UCI”. A més, les mateixes fonts assenyalen que “la recerca que s’hauria de fer per trobar el número concret de proves fetes a pacients de Formentera hauria de ser individualitzada i ara no és possible fer-ho per la càrrega de feina que suposa”.
En tot cas, l’Àrea de Salut ha indicat que a Formentera s’han realitzat proves tipus PCR i d’anticossos, tot i que no s’ha especificat quantes d’una classe i quantes de l’altra. Recordam que de moment, s’han detectat set positius a Formentera.
Aquestes proves de Covid-19 s’han fet, segons l’IbSalut, seguint els successius protocols que el Ministeri de Sanitat ha dictat en cada moment. Seguint els criteris actuals, s’ha de fer la prova al personal essencial que ha presentat símptomes, personal de la salut pitiüsa amb símptomes o que hagi estat en contacte amb malalts diagnosticats i pacients amb simptomatologia greu o dones embarassades a partir de la setmana 39. A més, segons informen les mateixes fonts, des d’aquesta setmana, es fan les proves a tot el personal de Formentera de l’Àrea de Salut pitiüsa, des d’infermeres i metges fins a treballadores de la neteja.

Estudi epidemiològic
D’altra banda, cal esmentar que el servei de salut prepara el dispositiu per convidar a 450 persones de Formentera a participar en l’estudi epidemiològic que impulsa el Ministeri de Sanitat. La conselleria balear de Salut ha informat que té previst començar a prendre mostres aquesta setmana.

Compartir

PROGRAMES