TOP
A l’Aula del Futur s’hi faran formacions de docents i tallers amb alumnat basats en les tecnologies digitals. CAIB

Els 5 centres de Formentera disposaran de 61 pantalles per desenvolupar les tecnologies digitals

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, acompanyada de la presidenta del Consell, Ana Juan, han inaugurat avui l’Aula del Futur, ubicada al Centre de Professorat (CEP).

Aquest projecte es va començar a posar en marxa el curs 21/22 des de la Conselleria d’Educació amb el suport del Consell, que va fer una aportació inicial de 12 mil euros, afegida a la dotació material i de personal del CEP i l’assessorament d’IBSTEAM. Així es va poder crear un espai per treballar de forma transversal amb docents i alumnes la metodologia de l’Aula del Futur, a més de descobrir espais per treballar valors de manera directa i motivadora.

Paral·lelament, el Govern dotarà els cinc centres escolars de l’illa; CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran, CEIP el Pilar, IES Marc Ferrer i col·legi Verge Miraculosa amb 61 pantalles digitals (una per a cada aula), 69 portàtils i 9 càmeres de documents per ajudar a la transformació digital.

L’Aula del Futur
És un espai de referència que empra les metodologies actives per fomentar el desenvolupament competencial de l’alumnat, a partir de les possibilitats que ofereixen les tecnologies digitals. A través de 6 espais diferenciats: interactua, desenvolupa, crea, explora, investiga i presenta, es treballen aspectes i valors com el respecte, diàleg, presa de decisions, treball en equip, competència digital i convivència, entre d’altres, amb l’acompanyament de recursos complementaris com pot ser una pantalla digital, realitat virtual, robòtica o estudi croma, entre d’altres.

L’aula està pensada com un espai per treballar valors de manera directa i motivadora. JRM

Aquest espai, a més, disposa de les tecnologies del projecte d’aules digitals i formarà part del projecte Escola 4.0 que gestiona el Servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació, que servirà de punt de trobada per a formacions en competència digitals i d’altres. Per altra banda, també permet treballar en el disseny de situacions d’aprenentatge dins l’àmbit STEAM, avaluació formativa digital, aprenentatge personalitzat, entorns digitals i espais físics per a l’educació inclusiva i robòtica i pensament computacional.

Transformació digital i aprenentatge actiu
El projecte, tal com ha recordat la presidenta Ana Juan, “es va engegar amb el CEP abans de la pandèmia dins del programa Posam valors a l’esport, a través de la Conselleria d’Esports, i ara, per fi, s’ha pogut acabar”. Juan ha assenyalat que “ara desitjam que els estudiants, professors, mares i pares de l’illa puguin aprofitar aquest espai per treballar de manera transversal els valors”.

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera d’Educació, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció amb aquesta nova iniciativa que “permetrà un aprenentatge actiu, tant per professors com d’alumnes i famílies, i actualitzarà les maneres d’accedir al coneixement mitjançant les noves tecnologies”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES