TOP
Personal sanitari atenent a un pacient ingressat a l’UCI. Foto Gloria Sanchez

Ingressada a l’UCI una jove de 20 anys provinent de Formentera

Una jove de 20 anys provinent de Formentera i positiva en covid hagué de ser traslladada en helicòpter a l’Hospital de Can Misses el passat dissabte a conseqüència de l’empitjorament del seu estat de salut. En un primer moment ingressà en planta, a la unitat F, però posteriorment fou traslladada a la unitat de crítics (UCI).
D’altra banda, durant el cap de setmana s’han concedit 15 altes, si bé a Formentera encara resten dos casos actius més: es tracta de dos homes de 39 i 52 anys, que presenten un quadre lleu i per tant resten aïllats i sota seguiment facultatiu. Dels 3 positius de Formentera, l’Àrea de Salut ha informat que cap d’ells comptava amb la pauta completa de vaccinació, ni havia passat el temps necessari perquè generés la protecció.
Així mateix, en les darreres hores s’han notificat 5 nous casos a Eivissa, de manera que hi ha 248 actius, dels quals 240 són lleus i n’hi ha 8 que requereixen atenció hospitalària: 5 en planta i 3 a l’UCI (als quals s’hauria d’afegir la pacient provinent de Formentera). D’altra banda es compleixen quatre dies sense professionals sanitaris positius, ni aïllats.
Pel que fa a les dades epidemiològiques de Formentera, la incidència acumulada a 14 dies ha baixat lleugerament fins als 100 casos per 100.000 habitants, mentre que a les Balears és de 184. La taxa de positivitat a una setmana és de l’1,4% a l’illa, mentre que la mitjana autonòmica és del 7%.

Gairebé la meitat de la població de Formentera amb almenys una dosi
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 7.680 dosis (550 més que divendres). A més, hi ha 4.900 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 47,3% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 3.213 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 31% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

17% de joves vaccinats a Formentera
A les Pitiüses hi ha 4.191 joves d’entre 16 i 24 anys que ja han set vaccinats, dels quals 161 són de Formentera, és a dir, el 17,3% de la població d’aquesta edat. A Eivissa s’ha inoculat la vacuna a 4.030 joves, que representen el 32,7% del total. El percentatge de vacunats en aquesta franja d’edat a Eivissa és superior al de Menorca (30,16%), illa en la qual va començar la vacunació d’aquest grup en la mateixa data.

Nova remesa de vacunes
L’Àrea de Salut comptarà amb 14.840 vacunes per a la setmana del 7 al 13 de juliol. Això permetrà tenir obertes 22 línies de vacunació en cinc punts, Recinte Firal d’Eivissa, Hospital de Formentera, Vila Park, unitat mòbil al Centre de Salut de Sant Antoni de Portmany i Hospital Can Misses.
El Recinte firal disposarà d’11 línies, l’Hospital de Formentera, 6 línies, 2 més a la unitat mòbil de Sant Antoni, 2 a Vila Park i un punt a l’hospital de dia de l’Hospital Can Misses per a la vacunació de grans al·lèrgics.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES