Inici de la regulació d’accés a ses Illetes i Cap de Barbaria

Demà dimecres es posarà en marxa el control d’accés al Parc Natural de les Salines de Formentera. Com és habitual, l’accés al parc serà de franc per als residents a l’illa.
Els no residents hauran d’abonar des de l’1 i el 15 de juliol 5 € per cotxe i 3 € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d’agost serà de 6 € per cotxe i 4 € per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5 € per cotxe i 3 € per moto, i la segona 4 € per cotxe i 2 € per moto.
Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50% de la tarifa.
El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins al 30 setembre, mentre que l’accés a la zona de Cavall d’en Borràs i Llevant es regularà entre demà i el 15 setembre. L’horari de regulació serà de 09.00 a 17.00 h durant tota la temporada.
El conseller de Mobilitat Rafael González ha explicat que el servei no havia començat fins ara perquè ens trobàvem en la mateixa situació que altres anys en temporada baixa, «ara ja amb l’obertura de l’illa, es necessita tornar al control a la zona», ha matisat.
La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 342 cotxes i 1.060 motocicletes.

Regulació accés as Cap de Barbaria
Aquest dissabte s’inicia també la regulació de l’accés de vehicles de motor, cotxes i motocicletes, al far des Cap de Barbaria. La regulació estarà vigent fins al 15 d’octubre amb l’objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de «Sa Tanca d’allà dins».
Des de fa tres temporades es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació també es pretén garantir que l’experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi. Igual que amb la regulació de Ses Illetes, enguany de manera excepcional no ha començat al maig perquè no hi havia visitants. Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i poder anar caminant o amb bicicleta fins al far.

Accés persones mobilitat reduïda
En l’horari de màxima afluència, d’11 a 13 h i de 18 a 22 h hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Zona blava i verda i formentera.eco
Aquest dimecres també es reactiva la regulació dels aparcaments de la zona blava i verda de la Savina, es Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran. Tot i que no hi ha aparcament regulat, els controladors de la zona blava també faran feina as Caló i la Mola per controlar aquests dos nuclis en moments de major nombre de visitants. Així mateix, demà comença la regulació de l’entrada de vehicles de formentera.eco que s’aplica per segon any consecutiu a la nostra illa.

About Author

Comments are closed.

background