TOP
Entrada a l’accés a ses Illetes. CIF

Inici de la regulació d’accés a ses Salines i a sa Tanca d’Allà Dins

A partir de demà dijous s’inicia la regulació d’accés a la platja de ses Illetes del parc natural de ses Salines de Formentera. A partir del dia 1 de juny es començarà la regulació de l’accés a les zones des Cavall d’en Borràs i de Llevant, també del parc natural. Com és habitual, l’accés serà de franc per als residents a l’illa.

Tarifes
Els no residents hauran d’abonar des de demà i fins al 15 de juny 4 euros per cotxe i 2 euros per moto, del 16 de juny al 15 de juliol 5 euros per cotxe i 3 euros per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d’agost serà de 6 euros per cotxe i 4 euros per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5 euros per cotxe i 3 euros per moto, i la segona, 4 euros per cotxe i 2 euros per moto.

Els vianants, les bicicletes, les persones amb mobilitat reduïda que accedeixin amb vehicle i els vehicles elèctrics hi tendran accés franc, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50% de la tarifa. “Tenim per objectiu potenciar la mobilitat sostenible en el parc natural i evitar que es produeixin situacions de saturació en aquesta zona d’importància mediambiental i gran atractiu turístic”, ha explicat el conseller de mobilitat, Rafael González.

El període de regulació de l’accés al parc natural s’estendrà fins al 15 de setembre en els accessos a les zones des Cavall d’en Borràs i de Llevant i fins al 30 setembre en l’accés a ses Illetes. La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 384 cotxes i 1.132 motocicletes.

Regulació al far des Cap
La regulació de l’accés amb vehicles de motor al far des Cap de Barbaria s’inicia aquest diumenge 15 de maig i estarà vigent fins al 15 d’octubre amb el propòsit de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de sa Tanca d’Allà Dins.

El titular de Mobilitat ha recordat que “des de fa cinc temporades es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap; amb la regulació es garanteix que l’experiència de visitants i residents en anar al far o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi”.

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far. Així mateix, en l’horari de màxima afluència, d’11 h a 13 h i de 18 h a 22 h, hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que, a més, permetrà l’accés amb vehicle a persones amb mobilitat reduïda.

Compartir

PROGRAMES