TOP
Ambulància a la base provisional del SAMU 061 de la Savina durant el 2020. Foto: Àrea de Salut.

Inicia l’activitat la segona ambulància del 061 a Formentera

Avui ha iniciat la seva activitat la segona ambulància de Formentera, una ambulància de suport vital avançat amb base al Port de la Savina, que estarà dotada amb un metge, un infermer i un tècnic d’ambulàncies del 061.
El servei estarà operatiu des d’avui i fins al 30 de setembre donant cobertura a Formentera durant la temporada d’estiu, davant l’increment de població que es produeix per l’arribada de turistes. Aquest augment exponencial durant els mesos d’estiu fa necessària la implantació d’aquesta ambulància.
Aquest vehicle, que estarà ubicat al Port de la Savina, se suma a l’ambulància de suport bàsic que resta operativa tot l’any, amb base a l’Hospital de Formentera, amb dos tècnics sanitaris.

Personal del 061
Enguany, per primera volta, l’ambulància estarà operada per personal propi del SAMU 061 i no amb el personal del Servei d’Urgències de l’Hospital. Aquest fet permetrà fer la valoració mèdica de manera molt més ràpida. Els professionals del 061 permetran guanyar temps en l’assistència i estabilització inicial del pacient, que en patologies com per exemple un ictus, un infart o un politraumatisme és d’importància vital. Segons les estimacions del 061, el temps de resposta es podrà reduir fins a 1 hora.
En aquest sentit, la segona gran passa endavant és la repercussió directa en l’assistència a l’Hospital. Els professionals del Servei d’Urgències no veuran interrompuda la seva activitat per una urgència extrahospitalària i, per tant, es reduiran els temps d’espera de les urgències.
L’activitat de l’ambulància durant els mesos de juny a octubre de l’any passat va ser de 112 urgències ateses, més de la meitat de les urgències ateses durant tot l’any, que varen ser 205.

Compartir

PROGRAMES