Inspecció de treball controlarà hores extres i horaris en un miler d’empreses

Inspecció de Treball i Seguretat Social realitzaran l’any vinent 1.026 inspeccions per controlar els temps de treball a les empreses Balears, tant el compliment d’hores extres com l’horari.
D’aquesta manera, Inspecció de Treball augmentarà de 600 a més de 1.000 aquesta mena d’actuacions.
Des del Govern Balear s’assegura que se sancionarà als negocis que no compleixin amb la normativa del control horari, que va entrar en vigor el 2 de maig de 2018. Des que el ministeri va aprovar aquesta mesura, més de 12.000 treballadors han vist com els seus contractes temporals s’han convertit en indefinits, mentre que s’ha ampliat la jornada de més de 1.150 treballadors.
Pel que fa a les inspeccions dutes a terme des del gener passat, s’han abonat a treballadors un total de 460.000 euros en concepte d’hores extres realitzades i no pagades.
Els serveis d’inspecció reforçaran en el 2020 la vigilància al sector de la construcció i s’analitzaran les condicions laborals de les cambreres de pis. A més, la campanya de control posarà el focus d’atenció a combatre les desigualtats per raons de gènere en les retribucions.

About Author

Comments are closed.

background