TOP
Barca varada prop de s’Estufador. Arxiu

Interceptats 13 migrants a s’Estufador

Avui al voltant de les 09 h del matí ha arribat una nova barca de la migració irregular a les costes de la nostra illa. Segons informa la Delegació del Govern, a l’embarcació hi anaven 13 persones d’origen magribí, tots homes i tres d’ells presumptament menors d’edat segons ha informat la Guàrdia Civil, en aparent bon estat de salut, que han estat interceptats a la zona de s’Estufador. A l’acció hi han intervingut agents de la Policia Local i de l’Institut Armat.

En el còmput general d’aquest 2023, s’han detectat a terra o en aigües territorials de Formentera a 17 grups de la migració irregular. D’aquesta manera, enguany ja s’ha comptabilitzat l’arribada de 255 persones procedents del continent africà.

Protocol a aplicar
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja.

Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en els majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES