TOP
Alcaraz ha assenyalat que “s’externalitzaran determinats serveis de rendició d’informació econòmica mentre l’àrea d’Economia no pugui assumir la càrrega de treball”. Arxiu

Intervencions en els tres CEIP i a l’institut: Alcaraz repassa les inversions del Govern per a 2024

El Govern balear reservarà partides en el pressupost de 2024 per a la redacció dels projectes d’unificació i actualització dels dos edificis del CEIP Mestre Lluís Andreu, d’ampliació de les instal·lacions del CEIP El Pilar i per cobrir la pista esportiva del CEIP Sant Ferran. A més, el pressupost també destinarà 200.000 euros per executar l’ampliació de l’IES Marc Ferrer, una intervenció que fa anys que està contemplada en els comptes autonòmics, però que encara no s’ha portat a terme en l’únic centre de secundària de l’illa. Així ho ha anunciat a Ràdio Illa el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, després que aquesta setmana s’hagi reunit, juntament amb el president insular, Llorenç Córdoba, amb el titular balear d’Economia, Antoni Costa.

D’altra banda, el també vicepresident insular ha destacat que el Govern estudia concretar una partida per actualitzar la xarxa de canalitzacions en baixa i dipòsits, una obra estimada en uns 4 milions d’euros. De moment, encara no s’ha detallat si aquesta partida es finançaria amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, els Fons d’Insularitat o bé amb el fons finalista especialment creat per a inversió en el cicle de l’aigua. El que sí que ha avançat Alcaraz és que l’objectiu és fer front a aquesta inversió amb aquests fons, per evitar que la taxa de l’aigua que assumeixen els usuaris pateixi un increment del 16%.

Finançament per construir dues naus noves as Cap
D’altra banda, i com ja avançà la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, a Ràdio Illa, Alcaraz ha recordat que el Govern està treballant per trobar finançament per a la construcció de les naus de gestió de residus d’obra i de generació de compost que, segons el Pla Director de Residus de 2019, s’han d’aixecar a la planta de Transferència des Cap. La inversió total estimada ronda els 12 milions d’euros.
Així mateix, el Govern també comprometrà, d’acord amb Alcaraz, 2 milions d’euros per a la construcció dels 17 habitatges de protecció oficial de Sant Ferran.

Prova per crear nous carrers per a vianants a Sant Francesc
Sobre la gestió dels pobles, Alcaraz ha indicat que es preveu una intervenció al carrer Punta Prima (es Pujols) i una altra a Sant Francesc, als carrers Antoni Blanc i Santa Maria. Pel que fa a aquestes dues vies de sa Raval, el conseller ha detallat que es tractaria de fer dos nous carrers per a vianants, si bé a petició dels veïns, es planteja la possibilitat, abans de fer realitat el projecte, de tallar temporalment la circulació al trànsit rodat per comprovar que la mesura és adequada.

Sant Ferran
D’altra banda, Alcaraz ha anunciat una pròxima reunió amb els veïns de Sant Ferran perquè aportin les seves propostes per intervenir en l’edifici de l’antiga escola de la localitat de ses Roques, actualment seu del Conservatori, de l’OAC, del Punt de Lectura i d’aules a disposició de les associacions, entre altres usos. El titular d’Administració Insular ha assenyalat que aquest recinte podria acollir la futura seu del club de jubilats, que ara es troba en un local pel qual el Consell en paga lloguer, a més d’oferir instal·lacions per a serveis dirigits als residents de Sant Ferran.
A més, ha subratllat, també caldria que aquest antic centre educatiu allotgi equipaments que atreguin a residents d’altres zones de l’illa, i ha enumerat diverses possibilitats: un auditori, un cinema, un espai polivalent per fer-hi fires o concerts… És sobre aquestes possibilitats que l’equip de Govern espera que es pronunciïn els veïns del poble.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES