TOP

Jaume Ferrer assegura que autoritzar la urbanització de punta Prima seria delicte

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha afirmat aquest migdia en roda de premsa que “l’únic que busca Leo Stöber amb les querelles és pressionar perquè se l’afavoreixi [autoritzant l’urbanització de punta Prima]” i ha afegit que “el PORN (Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de Ses Salines) prohibeix crear places turístiques en aquell indret”. En aquest sentit, Ferrer ha assenyalat que Stöber acusa els consellers de GxF de l’equip de Govern 2007-2011 d’una irregularitat que no han fet amb la finalitat de pressionar perquè els responsables del Consell cometin un delicte “a favor seu, perquè permetre que es construeixi en un espai en el que no es pot sí que seria delicte i nosaltres sempre hem defensat l’interès general d’aquesta illa i ho continuarem fent”.
D’altra banda, Bartomeu Escandell, actual vicepresident i en el 2007 conseller de Territori i Urbanisme, ha insistit en què “si ara ens trobem aquí és per preservar un lloc i limitar la construcció al que diuen les Lleis” i ha recordat que “la decisió d’aplicar a punta Prima les normatives ambientals existents a través de les Normes Subsidiàries és un assumpte que ja ha estat jutjat”.

“La pena de la banqueta”
Fernando Mateas, advocat defensor que també ha comparegut en la roda de premsa, ha recordat que el Pla Territorial del Consell de Formentera “ha superat els filtres del Tribunal de Justícia de les Illes Balears i del Tribunal Suprem. Per tant, que el Consell de Formentera no ha actuat malament no és una opinió, sinó un fet”. Segons el lletrat, Stöber “interposa la querella criminal una vegada constata que tots els contenciosos administratius són favorables al Consell”.
El jurista ha assegurat que l’escrit del fiscal d’aquesta causa tampoc apreciava cap delicte, per la qual cosa “l’únic que acusa és el propi Stöber, ja que el fiscal no acusa”. Per Mateas, aquest nou procés judicial representa pels acusats la “pena de la banqueta”, en referència a la polèmica que es genera en l’opinió pública quan es dóna caràcter de culpabilitat a una mera acusació. Mateas ha afirmat que cal “desdramatitzar” la situació ja que, segons la seva opinió, “anar a judici és un fet mecànic, molt difícil d’evitar i quan es té raó no ha de fer cap por anar a judici”.
La defensa també ha criticat que l’auto del Jutjat d’Instrucció d’Eivissa no estigui “prou motivat” i assenyala que és un “còpia-enganxa” de l’escrit del querellant. Així mateix, segons Mateas, la interlocutòria mostra “falta de serietat” en cometre errors com imputar de nou a l’exconsellera Sílvia Tur, que és aforada.

Cinc membres de GxF implicats
L’empresari de la societat Sunway SL, Leo Stöber, ha interposat la querella criminal per evitar la limitació de l’urbanització de punta Prima, on l’alemany ha declarat a Ràdio Illa que vol construir 200 places turístiques en una superfície 6000 m2. La querella, que haurà de ser jutjada per l’Audiència Provincial, acusa a l’equip de Govern de GxF de la legislatura 2007-2011, és a dir, els actuals president Jaume Ferrer; vicepresident, Bartomeu Escandell; consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona; diputada Sílvia Tur i Pep Mayans, ara desvinculat dels càrrecs polítics. En canvi, la querella no acusa els dos consellers del PSOE d’aquella legislatura, un fet sobre el qual Ferrer no s’ha volgut pronunciar “per respecte”.
Sobre els llavors consellers de GxF recauen les acusacions pels delictes de prevaricació, falsedat, infidelitat en la custòdia de documents, desobediència i coaccions, que comporten multes econòmiques i penes d’inhabilitació per càrrecs públics i presó. A més, el Jutjat d’Instrucció també ha imposat una fiança de 500.000 euros pels acusats.

Compartir

PROGRAMES