TOP
Ferrer està citat a declarar els propers 20 i 21 de febrer.

Jaume Ferrer declararà pel cas Garau

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma ha admès a tràmit part d’una querella presentada pel PP per possible existència de delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació i frau contra Jaume Garau, qui fou cap de campanya de MÉS per Mallorca en l’anterior legislatura. Aquesta querella també va dirigida contra l’expresident del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, quatre ex-alts càrrecs del Govern balear i tres empreses.
En el cas de Ferrer, l’expresident haurà de respondre per la contractació d’una enquesta de satisfacció turística del 2017 que tenia per objectiu establir una estratègia política per part del Patronat Municipal de Turisme de Formentera.
Els querellats estan citats a declarar els propers 20 i 21 de febrer.

Cas Contractes
Cal recordar que el març de l’any passat, el magistrat d’Instrucció número 9 de Palma va decretar l’arxiu provisional de l’anomenat cas Contractes en considerar que no estava acreditat el delicte de prevaricació en diverses adjudicacions directes a empreses de Jaume Garau.
En la causa s’investigava si ex-alts càrrecs de les conselleries de Cultura i Turisme, gestionades per MÉS, van afavorir de manera arbitrària a Garau amb adjudicacions directes per uns 127.000 € per a enquestes i estudis d’impacte cultural i hàbits de consum cultural i sobre satisfacció dels turistes que visiten Balears.
En aquest cas, el jutge va assenyalar que les decisions adoptades pels funcionaris investigats no podien considerar-se arbitràries, ja que tots ells van explicar en les seves respectives declaracions judicials de manera coherent l’objecte dels diversos contractes.

 

Compartir

PROGRAMES