Joan Yern renuncia com a jutge de pau

El Jutjat de Pau de Formentera ha comunicat al Consell que en data d’avui, 31 d’agost de 2020, el jutge de pau titular d’aquest jutjat, el senyor Joan Yern Mayans, ha presentat la seva renúncia com a jutge de pau davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

En llibertat amb càrrecs
Cal recordar que Yern, propietari també del restaurant Molí de Sal i del quiosc El Pirata de ses Illetes, fou detingut el diumenge 23 d’agost per la Guàrdia Civil per presumpta comissió d’un delicte de lesions, afavorir presumptament la propagació de la covid, i un altre presumpte delicte contra els drets dels treballadors per no respectar les normes de riscos laborals.
La detenció es produïa després que la conselleria balear d’Administracions Públiques i Modernització decretés el tancament provisional del Pirata per mantenir en actiu a cinc treballadors que havien d’estar en aïllament per coronavirus, ja que dos companys havien donat positiu prèviament.
Yern va ser citat aquell diumenge per la benemèrita a Eivissa, on fou interrogat i posteriorment detingut i tancat al calabós fins al matí de dilluns, quan quedaria en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració al jutjat d’instrucció número 2.
Arran d’aquest presumpte atemptat contra els drets dels treballadors i la salut pública, Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera havia demanat la suspensió temporal d’en Joan Yern del seu càrrec honorífic de jutge de pau pel bé de la institució i de la imatge de l’illa.

About Author

Comments are closed.

background