TOP
Juanjo Costa a Ràdio Illa.

Juanjo Costa: El plec de la dàrsena de Ponent “només valora els criteris econòmics”

El director de Marina de Formentera, Juanjo Costa, explica que després de 38 anys de gestió de la dàrsena de Ponent del port de la Savina, aquesta empresa ha renunciat a presentar-se al concurs públic per optar a l’autorització per un any (prorrogable a un màxim de dos més) per continuar explotant aquesta instal·lació portuària. Per aquest motiu, Marina de Formentera ja no està registrant reserves més enllà del pròxim 28 de maig, dia en què conclou el contracte en vigor.

Costa assegura que les condicions del concurs públic de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) no fan viable l’explotació i per aquest motiu la seva empresa ha impugnat les bases i està pendent de la via judicial.
En aquest sentit, el director de Marina indica que segons els seus càlculs, una oferta econòmica amb possibilitats de competir hauria de superar el milió d’euros anuals, una xifra a la qual s’hi haurien d’afegir altres despeses, com el personal o el 4% de la facturació de l’empresa gestora, que s’ha d’abonar a l’APB. Costa admet que el cànon actual ja frega el milió d’euros, però aclareix que la nova autorització suposa una reducció “d’una tercera part” dels llocs d’amarratge i a més restringeix la capacitat d’acollir a grans eslores, que són les embarcacions que representen una recaptació més gran.
D’altra banda, el director de Marina de Formentera ha indicat que el més habitual és que en aquesta mena de concursos s’hi presentin entre cinc i deu aspirants, si bé opina que la complexitat de les condicions explicaria que en aquesta ocasió només s’hi hagin presentat dos.
Segons publica Diario de Ibiza, una empresa vinculada al grup hoteler Paya ha presentat una millora de 340.000 euros respecte al cànon base, que és de 507.000 euros, mentre que una altra societat relacionada amb Formentera Mar (antiga gestora de la dàrsena de Llevant) ha fet una oferta que millora en més de 500.000 euros el cànon.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES