La barca de les 22.30 h comença el 28 de febrer i la de les 6 h, el 2 de març

Les navilieres Trasmapi i Baleària han anunciat a Ràdio Illa les dates en què començaran a prestar els serveis de la primera i última barca entre les Pitiüses. A partir del divendres 28 de febrer Trasmapi oferirà el trajecte d’Eivissa a Formentera de les 22.30 h, de dilluns a diumenge. La naviliera ha informat que retardarà el servei de les 21.30 h una hora per poder complir amb aquest compromís.
D’altra banda, Baleària ha indicat que a partir del dilluns 2 de març oferirà la barca de les 6 h de Formentera a Eivissa. Aquest servei, pensat per poder viatjar en els primers vols que s’enlairen de l’aeroport des Codolar, es prestarà de dilluns a divendres i no serà a la demanda, és a dir, que serà un trajecte fix.

Sense despesa addicional per les arques públiques
El passat mes de desembre les dos empreses comunicaren la seva voluntat de dur a terme els serveis de primera i darrera hora del dia. D’aquesta manera no serà necessari convocar un concurs ni, per tant, destinar-hi sous públics i seran les mateixes empreses les que assumiran el cost.

Decret pendent d’aprovació
Aquesta solució s’adopta mentre es tramita el Decret de Transport Marítim, que desenvolupa la Llei de Transport Marítim, aprovada el 2010. Aquesta norma garanteix que s’han de cobrir aquests dos serveis en temporada baixa: des de l’1 de novembre al 30 d’abril. Així, en l’article 28.3, que fixa els drets dels residents de Formentera en connectivitat, es disposa que les franges horàries dels enllaços entre les Pitiüses han de facilitar les connexions aèries. En aquesta línia, la llei parla d’una sortida primerenca a les 6.00 h des de Formentera i una nocturna des d’Eivissa a les 21.30 h. En aquest darrer cas, s’ha acordat superar el mínim exigit i fixar l’hora de la darrera connexió des d’Eivissa a les 22.30 hores.

About Author

Comments are closed.

background