La construcció supera els serveis en la creació d’ocupació a Formentera durant el gener

A Formentera s’han signat 192 nous contractes durant el darrer mes, segons dades del Govern balear i per primera vegada en els darrers 12 mesos, la construcció, amb 117 contractes, supera el sector serveis, que s’ha quedat en 68 nous acords laborals. De fet, el sector del totxo ha patit una pujada interanual del número de contractes del 80%, mentre que en comparació amb el desembre de 2019, l’increment encara és més gran, del 244%. D’altra banda, del total de contractes, la majoria, 167, són temporals, mentre que només 25 són indefinits.

Baixa l’atur a Formentera
Pel que fa a les dades de l’atur, la nostra illa ha conclòs el primer mes de 2020 amb 245 persones inscrites a les oficines del SOIB, cosa que representa un descens en 66 aturats en relació amb el gener de 2019, és a dir, una baixada interanual del 21% de l’atur. Respecte a desembre, el Servei d’Ocupació ha experimentat un descens en 18 aturats, o sigui, una caiguda de l’atur a Formentera del 6,8%.
En el global de les Balears, el nombre d’aturats registrats al SOIB arriba a les 60.855 persones en acabar el mes de gener, una dada que suposa un descens del 0,4 % amb relació a la xifra del desembre. Ara bé, respecte a gener de 2019, a les Illes hi ha hagut un augment de l’atur de l’1,1%.

About Author

Comments are closed.

background