TOP
Les visites han servit per agafar idees que després es poden traslladar al camp formenterer. CIF

La Cooperativa del Camp visita els projectes de les cooperatives mallorquines

El conseller de l’àrea de Medi Rural, Josep Marí, així com representants de la Cooperativa del Camp de l’illa, han participat en un viatge organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per conèixer de primera mà les cooperatives de Mallorca i els seus projectes.

Idees a aplicar al camp formenterer
Marí ha mostrat la seva satisfacció “perquè aquests dies els responsables de la Cooperativa s’han endinsat dins el món agrari de Mallorca per agafar idees que després es poden traslladar al camp de la nostra illa”.
D’entre totes les accions realitzades, el conseller ha destacat “la visita als trulls ara que el projecte per elaborar oli de manera regulada a Formentera està més prop de ser realitat”. En aquest sentit, cal destacar que l’adquisició de la maquinària ja ha estat adjudicada per un preu de 270.000 euros i s’espera que ben aviat Tragsa comenci les obres de construcció de la nau.

Sinergies
El president de la Cooperativa, Marcos Ribas ha declarat que “l’objectiu principal d’aquestes visites ha estat compartir experiències i que els socis de Formentera puguin conèixer de primera mà la feina de les cooperatives de Mallorca. Amb aquest viatge hem creat sinergies per col·laborar i compartir coneixements a partir de les diferents experiències”.

Visites efectuades
Dimarts passat varen assistir a un acte organitzat per Cooperatives Agroalimentàries, “Tast de producte cooperatiu” de la campanya de Nadal en què es varen presentar els plats guanyadors del concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per alumnes de l’Escola d’Hoteleria Illes Balears (EHIB). Després varen ser a la conferència “Producte tradicional vs. cuina innovadora”, impartida pel xef Claudio Lemos que va finalitzar amb una degustació de productes cooperatius.

Dimecres varen visitar el trull d’oli de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller així com la seva botiga. Més tard, es desplaçaren a la cooperativa Camp Mallorquí, on el seu president Miquel Gual els va mostrar la indústria alimentària de l’ametlla i la garrova. A la tarda, es desplaçaren fins a Binissalem per visitar el Grup Fruits Secs i el seu trull d’oli i obrador.

Finalment, ahir dijous varen anar a Mercapalma per conèixer l’activitat d’Agromallorca i veure la indústria del tomàquet. En darrer lloc, visitaren la formatgeria Son Jover i l’explotació agropecuària.

 

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES