TOP
Dessaladora de Formentera. Foto: CAIB

La dessaladora de Formentera augmenta un 20% la seva producció

El consell d’administració de l’Agència Balear de l’Aigua ha aprovat, aquest dijous, la certificació final de la remodelació de la tercera línia de producció de la dessaladora d’aigua marina de Formentera. Les obres, que van ser recepcionades durant l’estiu, han estat finançades amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) per un import final de gairebé 339.000 euros.

Millora de l’eficiència energètica
L’actuació ha consistit en la instal·lació d’un bastidor d’osmosi inversa de capacitat de 2.500 m³/dia i la substitució de les membranes actuals de 400 ft2 per membranes de 440 ft2. Això permetrà, d’una banda, que els nous equips instal·lats en l’anterior remodelació (finalitzada el 2017) operin de manera òptima i millorar, a la volta, l’eficiència energètica de les instal·lacions.
D’aquesta manera, la capacitat de producció d’aquesta línia s’incrementa un 20% passant d’un màxim de 2.000 m³/dia a 2.500 m³/dia.

Reducció de la pressió sobre l’aqüífer
Cal recordar que l’aigua potable que consumeix la nostra illa és subministrada per l’Agència Balear de l’Aigua a partir de la producció de la IDAM. Aquesta planta compta amb tres línies de producció d’aigua dessalada, que garanteixen el subministrament urbà i permeten reduir la pressió sobre l’aqüífer de l’illa, actualment en estat de sobreexplotació i salinització.

Compartir

PROGRAMES