La DGT estableix controls especials per alcohol i drogues

Davant la proximitat de les festes de Nadal i els consegüents sopars d’empresa, la DGT ha anunciat controls especials per evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues. La campanya es va iniciar el passat dilluns i s’estendrà fins aquest diumenge dia 15 a les carreteres balears.
Els controls es faran per part de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil en les vies en general i de la Policia Local en l’àmbit urbà. Aquells que donin positiu en un control hauran de rascar-se la butxaca, ja que les multes oscil·len des dels 500 euros i 4 punts fins als 1000 euros i 6 punts.

Taxes d’accidentalitat
El consum d’alcohol i drogues provoca un terç dels accidents mortals en les carreteres estatals. Concretament, els morts en accident de trànsit amb resultat positiu al consum de substàncies estupefaents l’any passat va ser del 19%, mentre que en el cas de l’alcohol, el 66% de les proves realitzades a conductors morts en accident de trànsit presentaven una taxa superior a tres vegades la taxa màxima regulada. En aquest sentit, des de la DGT apunten que l’alcohol no sols està relacionat amb una major accidentalitat, sinó que també suposa una major mortalitat i lesions més greus.

About Author

Comments are closed.

background