La direcció del Mestre Lluís Andreu denuncia que els acompanyants del bus escolar arriben tard o no es presenten de forma reiterada

I com a conseqüència, els nens no poden acudir al centre educactiu o ho fan amb retard, pel que a vegades han hagut de ser els mateixos professors o els pares, els qui han acompanyat als alumnes perquè poguessin assistir a classe.

Així ho ha explicat a Ràdio Illa, Neus Masdéu, directora del Col·legi d’Educació Infantil i Primària Mestre Lluis Andreu de Sant Francesc.

Per exemple, la setmana passada, el dilluns 12, l’autobus de la ruta de La Savina, no pogué fer el trajecte, perque per normativa el xofer no pot recollir els nens sense l’acompanyant, que no s’havia presentat.

En la mateixa ruta, el dimars 13 es registrà un retard significatiu, segons la direcció del centre. A més, membres de l’APIMA han assenyalat que el dimecres 14 i

també degut a un retard de l’acompanyant, l’autobus no passà a recollir els nens que esperaven a les parades de Porto Salè. Aquesta situació, que els alumnes de Porto Salè es quedin sense servei de bus sense previ avís, s’ha repetit fins a 8 ocasions en el que portam de curs, quatre d’elles en les últimes dues setmanes.

La directora del Mestre Lluís Andreu, Neus Masdéu, ha explicat que des de principis de curs viuen aquesta problemàtica i que encara no ha rebut cap resposta de la conselleria balear d’educació malgrat haver enviat un mínim de tres notificacions explicant retards o absències per part dels acompanyants.

Ràdio Illa s’ha posat en contacte amb el Govern balear, que de moment no ha indicat quines mesures pensa emprendre perque aquesta situació no es repeteixi el curs vinent.

D’altra banda, l’empresa adjudicatària del servei d’acompanyants, Adecco, ha informat a Ràdio Illa que en l’últim mes no té constància que hi hagi hagut cap incidència i que en tot cas si al llarg del curs s’han registrat, han tengut un caràcter testimonial. Això sí, Adecco ha reconegut que a Formentera té problemes amb els treballadors contractats, que sense previ avís i especialment en temporada turística, deixen d’acudir al seu lloc de feina. Per això, l’empresa ha assegurat que disposa d’una persona de guàrdia que pot fer substitucions.

About Author

Comments are closed.

background