TOP
Àngela Rourera Roca

La Fugida: un cas d’abusos sexuals en el si de l’Església

Fa uns dies s’estrenava a la plataforma 3Cat, després del seu pas pel DocsBarcelona, el documental La Fugida, que us animem de forma entusiasta a veure. Aquest treball s’endinsa en retratar la història de dos casos d’abusos de jesuïtes en dues escoles de referència de Barcelona: els Jesuïtes de Sarrià i els Jesuïtes de Casp. Lluís Tó i Francesc Peris, àlies “Xesco”, van ser cures i professors d’escoles jesuites que van abusar de nens i nenes durant més de trenta anys. Tots dos tenen un element comú; els dos van ser traslladats a Bolívia per la companyia de Jesús, on van continuar els seus abusos amb total llibertat.

Ara, a través d’aquest documental, són les seves víctimes els qui expliquen i revisiten les seqüeles d’aquests abusos. Un viatge a la foscor de la impunitat que uneix les ciutats de Barcelona i Cochabamba. Una producció original de 3Cat en coproducció amb Ottokar i Premsa Ibèrica, basada en la recerca, durant 8 anys, del periodista del Periòdic Guillem Sánchez.

Al De far a far, hem parlat d’aquest cas amb una víctima directa i una d’indirecta. Na Laura Calzada va ser alumne dels Jesuïtes de Casps i ens ha atès des de Barcelona via telefònica. La seva mare, Àngela Rourera Roca, ho ha fet des de l’estudi 1 de Ràdio Illa.

Aquesta entrevista, que podeu escoltar clicant el repdoructor més a baix, l’hem pogut coordinar gràcies a en Carles, que viu i treballa a Formentera i és germà i fill de les protagonistes involuntàries del cas:

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES