La Policia Local realitza controls de velocitat i drogues per primera vegada

La Policia Local de Formentera ha presentat avui el balanç de les actuacions fetes el 2019. El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat l’esforç que ha fet la plantilla per incrementar el control de la venda ambulant i també el control de trànsit i seguretat a les vies competències del Consell, com són les urbanes.
Com a novetat i per primera vegada el 2019 s’han fet controls de velocitat per part de la Policia Local a les vies urbanes, on han estat sancionats 145 conductors. També per primera volta s’han fet controls de drogues i han estat multats 21 conductors que havien donat positiu.

Accidents i detencions
D’altra banda, cal destacar que els agents han intervingut en 33 accidents, 14 a vies urbanes i 19 a vies interurbanes. A més, han detingut a 13 persones, que varen passar a disposició de la Guàrdia Civil.

Denúncies
Pel que fa a les denúncies per ordenances municipals, se’n van interposar una dotzena per acampada il·legal, 8 per publicitat dinàmica, 4 per animals amollats i 5 per precinte d’obres. Quant a les denúncies per la llei de seguretat ciutadana, se n’han interposat 40 per tinença d’estupefaents i 2 per desobediència.

Venda Ambulant
Pel que fa a la venda ambulant, el cos de Policia Local ha aixecat 257 actes durant els mesos d’estiu, cosa que suposa 142 denúncies més que durant la temporada de 2018. A més, s’han interposat 23 denúncies per dur armes (destinades a tallar la fruita) i 8 més per infracció a la llei de protecció dunar.

Objectes perduts i unitat canina
A gestió d’objectes perduts se n’han rebut 295 i entregat 133. És a dir, gairebé la meitat d’objectes han set tornats als seus propietaris. Cal destacar també que la unitat canina ha fet 34 actuacions de control de drogues a les vies públiques, sobretot a places i parcs de l’illa.

Policia Tutor
La figura del Policia Tutor va fer durant el 2019 un total 82 intervencions; 14 per assetjament escolar o cyberbulling, 2 per vandalisme, 16 per consum d’alcohol o drogues per part de joves en les proximitats dels centres escolars, 16 en conflictes familiars i 11 en casos d’absentisme escolar, entre altres. També s’han fet 21 xerrades sobre noves tecnologies, assetjament escolar i drogues als alumnes de tots els centres escolars, i 3 xerrades més dedicades a mares i pares.

About Author

background