TOP
Imatge d’arxiu de l’Hospital de Formentera.

La presidenta es compromet amb els malalts renals per reivindicar que la diàlisi torni a Formentera

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, es reuní ahir amb els malalts renals de Formentera, que des de fa setmanes, promouen una recollida de signatures en favor de què l’hospital de l’illa torni a prestar el servei de diàlisi. Aquest recurs va desaparèixer de la cartera de serveis del centre hospitalari el 2009 (només dos anys després de la seva obertura) i actualment els tres pacients de Formentera que han de rebre diàlisi estan obligats a desplaçar-se tres vegades per setmana a Eivissa.
Després de la reunió Alejandra Ferrer ha declarat que “amb motiu de la recollida de signatures per part dels pacients de diàlisi de Formentera on demanen que aquest servei es pugui reinstaurar a l’hospital de l’illa, he volgut reunir-me amb ells”. La presidenta ha afegit que volia “traslladar el nostre suport i compromís per seguir reivindicant la reinstauració d’aquest servei. Ara mateix hem quedat amb els pacients que els ajudarem a traslladar totes aquestes signatures al Govern balear”.

Demanda de Formentera
El passat mes de juny la diputada per Formentera al Parlament, Sílvia Tur, presentà una proposició no de llei per a la contractació d’un professional d’infermeria especialitzat en l’ús dels equipaments de diàlisi, ja que es disposa de la maquinària des de l’obertura de l’hospital, l’any 2007. Tot i això, aquesta proposta encara no té data per a ser debatuda en el debat que ha de tenir lloc en la comissió parlamentària de Salut.
D’altra banda, en el Ple del Consell del passat setembre, s’aprovà sol·licitar “la reinstauració del servei de diàlisi a l’Hospital de Formentera, per evitar els desplaçaments dels pacients a l’illa d’Eivissa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES