La regulació de vehicles s’aplicarà de l’1 de juliol al 31 d’agost

Una trentena de persones han assistit avui al vespre a la segona sessió del Consell d’Entitats de Formentera que s’ha celebrat per informar a les entitats de l’illa sobre l’aplicació durant el 2020 del projecte formentera.eco. La setmana passada es va presentar la proposta en una primera sessió i avui s’ha respost a les preguntes dels representants de les entitats i s’ha acordat el termini d’aplicació de la regulació d’entrada de vehicles per aquest 2020.

La regulació pel 2020
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que la regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 preveu reduir el sostre de vehicles en un 4%. El sostre de vehicles al 2019 va ser de 22.382 i per aquest any 2020 serà de 21.487. El termini de regulació és un dels paràmetres que s’ha exposat al Consell d’Entitats per valorar si es fa entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, o s’ampliava a la darrera setmana de juny i la primera de setembre. Després d’escoltar el parer de les entitats s’ha decidit que el període de regulació sigui el mateix que el del 2019, i inclogui exclusivament els dos mesos de temporada alta, és a dir de l’1 de juliol a 31 d’agost de 2020.
La taxa que hauran d’abonar els visitants per obtenir l’autorització serà d’1 euro/dia pels turismes, amb un pagament mínim de 5 €, i de 0,5 €/dia per les motos, amb un pagament mínim de 2,5 €.
Les prereserves es podran realitzar a partir del mes de març al web formentera.eco i les reserves i la formalització de les prereserves es faran a partir d’abril. Fins llavors, totes les reserves d’allotjament o de passatge de vaixell per vehicles tindran garantida l’autorització per circular. A la mateixa web, formentera.eco, s’obrirà un canal específic per a aquestes peticions.

formentera.eco 2020-2023
El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera ha marcat el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció «controlada i progressiva» en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual. D’altra banda, també s’han destacat les millores que s’aniran implementant en el transport públic perquè la mobilitat, tant dels residents, com dels turistes, sigui cada vegada més sostenible.

Promoció basada en la sostenibilitat
La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha estat l’encarregada de conduir l’acte. A més, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha assenyalat que la promoció de Formentera en els últims anys ha estat basada en la sostenibilitat turística tenint en compte tres eixos: la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social, «una sostenibilitat que té com a objectiu tenir cura de la qualitat de vida, dels residents, però també de la qualitat de l’experiència dels turistes». Alejandra Ferrer ha recordat que el projecte formentera.eco va nàixer de la petició de la ciutadania «amb l’objectiu de mantenir l’illa de Formentera com un lloc únic i tranquil, que es diferencia d’altres destinacions turístiques, i que es vol preservar ara i per les generacions futures».

About Author

Comments are closed.

background