TOP
La previsió és resoldre la incidència a finals de setmana.

La reparació de la fuita en el camí de l’estany Pudent tardarà “tres o quatre dies”

Els treballadors de l’empresa concessionària Cadagua que estan reparant la fuita d’aigües brutes en el camí de l’estany Pudent, en ple Parc Natural de ses Salines, han topat amb un obstacle inesperat que allargarà la intervenció, almenys, fins a finals de setmana. L’avaria, que es detectà dilluns al matí a menys de dos km des Pujols, afecta la canonada que transporta les aigües residuals d’aquesta localitat turística fins a l’estació depuradora propera a Sant Francesc.
Segons la conselleria balear de Medi Ambient, la reparació requereix la substitució d’un colze de canonada de factura antiga i de la qual no es disposa de recanvis. La solució implica encarregar la fabricació d’una rèplica d’aquesta peça. Les mateixes fonts assenyalen que aquesta circumstància farà que la incidència trigui entre “tres i quatre dies” més en ser resolta.
Durant aquest període i per evitar que el vessament contamini la zona de vegetació halòfila que voreja l’estany Pudent, el Govern ha anunciat s’està procedint al buidatge de la canonada avariada amb camions cisterna. Els tècnics que supervisen l’operació calculen que amb “tres o quatre camions al dia es podran evitar nous vessaments”.

Compartir

PROGRAMES