TOP
El ple del Consell ha aprovat per unanimitat el Reglament de règim intern de la Residència. CAIB

La residència obrirà al febrer

La Residència de Formentera “obrirà les portes a mitjans del pròxim mes de febrer, una volta incorporada la plantilla necessària per oferir les prestacions”. Així ho ha anunciat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, durant el recés del ple ordinari de gener celebrat aquest matí, una sessió on s’ha aprovat per unanimitat el Reglament de règim intern de la Residència i Centre d’Estades Diürnes per a gent gran de Formentera.

El conseller Ramírez, ha destacat que aquest “és l’instrument que ens permetrà regular el funcionament dels nous serveis per contribuir als objectius d’aquest Consell en la millora de la qualitat assistencial i en la dotació dels serveis socials. Estam al començament d’un nou servei i de millorar l’assistència dels nostres majors”.

Quant a la capacitat de la residència, que segons el barem de l’OMS hauria de comptar amb 70 places i que, de moment, es queda en 18, el titular de Benestar Social ha assenyalat que “lluny de cobrir les necessitats que té Formentera, el que fa és posar en relleu la necessitat que aquest servei s’ampliï. Ja estava contemplat al projecte primigeni de l’edifici de la residència poder duplicar-la, això ho haurem de fer i, òbviament, un altre tipus de residència per a usuaris que no tinguin el nivell de dependència que tindrà aquest espai”.

Formentera.eco
Així mateix, al ple s’ha donat el vistiplau a dues propostes relacionades amb el projecte formentera.eco, de regulació d’entrada, circulació i estacionament de vehicles per a aquest 2023, que han comptat amb el suport de l’equip de Govern i l’abstenció de Sa Unió.

D’una banda, s’ha donat el vistiplau a la proposta d’aprovació del període d’aplicació i del sostre de vehicles per a enguany. Per fer-ho, s’ha recollit la proposta aprovada al Consell d’Entitats: El període de regulació per al 2023 serà de quatre mesos, de l’1 de juny al 30 de setembre de 2023, i s’incrementa un mes respecte del 2022 i dos mesos respecte de l’inici de la regulació. A més, s’ha aprovat el sostre de vehicles de turistes i vehicles de lloguer (turismes i motocicletes), que ha quedat fixat en 10.458, un 4% inferior al del 2022 i un 16% inferior a l’inici de regulació. “Aquest era l’objectiu de reducció marcat a l’inici de legislatura”, ha recordat el conseller de Mobilitat Rafael González.

D’altra banda, s’ha aprovat la proposta d’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per duplicar la taxa que hauran de pagar els vehicles, també segons es va acordar al Consell d’Entitats. L’import per turisme serà de 6 euros al dia, amb un import mínim de 30 euros. Per a les motos, serà de 3 euros al dia, amb un import mínim de 15, euros. “Aquest increment es va decidir per dissuadir les visites d’un sol dia i afavorir les estades més llargues i amb pernoctació a Formentera”, ha detallat González.
Cal recordar que la regulació és de franc tant per als residents de Formentera, com de la resta d’illes. A més, els vehicles elèctrics tenen la taxa bonificada al 100% i els híbrids al 50%.

Rafael González ha valorat positivament els quatre anys de regulació, que segons assegura “aquest passat estiu va començar a donar els seus fruits”. El conseller ha afegit que “hem aconseguit que el trànsit a les carreteres davalli. A més, la regulació ens permet decidir sobre la mobilitat a la nostra illa des de Formentera, un projecte pioner, consolidat, del qual hem assolit l’equilibri pressupostari i que ara les illes veïnes també volen aplicar”.

Instantània del ple ordinari de gener. CIF

Servei d’acollida
El Ple també aprovat per unanimitat una modificació parcial del Reglament del Consell de regulació de prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores “per adequar-lo a les necessitats de les famílies de Formentera disposades a formar part d’aquest servei”, ha destacat el titular de Benestar Social, Rafael Ramírez.

Campanya “Es nostro cel”
D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió del Consell a la campanya per batejar l’estrella WASP-166 com “Filetdor” i l’exoplaneta WASP-166b com “Catalineta”. La proposta forma part del projecte “Es nostro cel”, que vol incloure la cultura de les Illes Balears en els noms oficials de la volta celeste i que recull la petició d’un grup d’alumnes de 4t d’ESO del centre Bisbe Verger de Santanyí de Mallorca, de donar el nom de la rondalla de Na Filet d’Or a un sistema solar format per un estel i el seu exoplaneta.
La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha estat l’encarregada de defensar la proposta que “promociona la cultura i la llengua de les Illes Balears a l’esfera internacional, a més de fomentar les ciències, les lletres i la cultura entre els més joves”.

Millora del transport a l’hivern
Finalment, el Ple ha donat suport unànime a la proposta de Sa Unió per instar el Consell de Formentera a millorar i ampliar les freqüències del servei de transport públic per als mesos d’hivern.

Accés a sa Roqueta
A la sessió s’ha donat compte de l’aprovació definitiva del projecte executiu per a l’adequació i urbanització d’accés a sa Roqueta, unes obres que també suposaran la supressió de barreres arquitectòniques i la dotació del vial d’accessibilitat universal. A més, segons el projecte la zona s’embellirà de manera adequada a l’entorn i el medi ambient.
El pressupost d’execució d’aquesta obra és de 937.636,57 euros. En les pròximes setmanes el projecte sortirà a licitació.

Compareixença del conseller Rafael Ramírez
El ple ha finalitzat amb la compareixença del conseller de Benestar Social, Habitatge, Transparència i Gerència, Rafael Ramírez, que ha recordat la feina que desenvolupa l’administració insular els darrers anys “per no deixar ningú enrere”, després de les crisis derivades de la pandèmia i de la guerra d’Ucraïna.
El conseller ha fet un repàs del treball i dels programes que impulsa l’àrea de Benestar Social, que el darrer any ha atès més de 4.000 persones de manera presencial i més de 5.000 per cridades telefòniques.
També ha fet referència a noves infraestructures com el Centre de Menors i la Residència de majors. Respecte a l’àrea d’Habitatge, el conseller ha anunciat la pròxima obertura de l’oficina d’acompanyament, de la cessió de terrenys a l’IBAVI per construir més habitatges socials i d’una nova línia de subvencions d’ajuts al lloguer.
Pel que fa a Transparència i Gerència, el conseller ha destacat que l’administració compleix en l’actualitat amb el 90% dels indicadors de transparència internacional i els avanços amb la taula de negociació col·lectiva amb els sindicats, que han suposat la implantació de la carrera professional i l’estabilització de la plantilla del Consell.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES