TOP

La turbina de la subestació elèctrica des Ca Marí torna a engegar-se per subministrar energia a Eivissa

La turbina, que data dels anys 60 i està alimentada amb gasoil, torna a funcionar des d’ahir i ho farà fins demà, unes 14 hores diàries, des de les 8 del matí a les 10 de la nit.
El motiu perquè la turbina s’engegui durant aquests dos dies és la indisponibilitat de la línia elèctrica de Platja d’en Bossa – Sant Jordi.

Així, Red Eléctrica Española ha considerat necessari que a la central des Ca Marí s’engegui ara la turbina, el que permetrà cobrir tant la demanda de l’illa de Formentera com la del buit que deixa la indisponibilitat de la subestació de Sant Jordi.

Recordam que aquesta turbina provoca importants molèsties de fums, remors i vibracions als veïns de la zona, que fa anys que reclamen solucions per a una instal·lació que ha quedat obsoleta.
No és la primera vegada que es connecta la turbina enguany. Destacam que des del 29 de setembre al 13 d’octubre ja funcionà, també per unes feines a la subestació de Sant Jordi. A més, el passat gener, una avaria en un dels dos cables que connecten Formentera amb Eivissa ja en motivà l’engegada i al maig, uns treballs en la línia de Sant Antoni a Sant Jordi també en provocaren la seva posada en funcionament.

Compartir

PROGRAMES