TOP
Les llosques de tabac, que contenen plàstic, són un dels articles d’un sol ús que més es troben a les nostres platges.

L’AECC reclama platges lliures de tabac

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), conjuntament amb el Govern, inicien avui dilluns el programa “Platges sense fum“.

Així, de 10 h a 13 h, el voluntariat de prevenció de l’Associació informarà i recollirà signatures perquè s’alliberin de fum tots els arenals de l’arxipèlag.
En el cas de Formentera el punt d’informació se situarà al passeig marítim de la platja des Pujols, mentre que a Eivissa estarà a la plaça Julià Verdera, al Passeig de ses Figueretes.

Amb aquesta campanya de sensibilització, que inclou altres 43 espais emblemàtics a tot l’estat, l’AECC reclama l’ampliació de l’actual Llei Antitabac per a aconseguir que l’any 2030, en línia amb la Unió Europea, hi hagi la primera generació lliure de fum del tabac.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabaquisme és la principal causa de mort evitable a Espanya i els efectes de fum del tabac en l’ambient (el consum passiu) també causa mortalitat i diverses malalties. Per això, els especialistes indiquen que generar espais lliures de fum és important per a les persones vulnerables, especialment per als infants i les dones embarassades.

Les juntes comarcals i insulars d’aquesta entitat organitzaran durant cada mes d’estiu accions per a la recollida de signatures en diferents platges i passeigs marítims. També és possible adherir-se a aquest projecte signant digitalment en aquest enllaç.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES