TOP
Sala menjador del nou CEIP Sant Ferran.

L’APIMA de Sant Ferran demana ajuda al Consell per engegar un menjador escolar per a tota l’illa

La licitació dels serveis de menjador escolar de les Illes Balears per un termini de tres anys a començar a partir del curs vinent ja s’ha publicat i les empreses interessades tenen de termini fins al pròxim 11 d’abril per presentar les seves propostes. Entre els 21 lots en oferta, hi ha el nou menjador del CEIP Sant Ferran de ses Roques, el centre educatiu que el passat mes de setembre estrenà noves instal·lacions i que compta amb espai de cuina i menjador, tot i que de moment, encara no ofereix aquest servei.
A l’espera que conclogui el termini de presentació d’ofertes, de moment el centre “no ha rebut cap proposta real ni cap sol·licitud per part de cap empresa per a fer-se càrrec del projecte de menjador”, segons exposa l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (APIMA) de Sant Ferran en una instància remesa al Consell, una afirmació que ha confirmat la direcció de l’escola a Ràdio Illa. Així mateix, l’APIMA explica que el centre “ha consultat directament a empreses del sector per saber si la proposta és del seu interès, però no ha tengut cap resultat”.
Per aquest motiu, l’APIMA sol·licita “la creació d’un conveni amb la conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears que permeti portar la gestió del servei escolar del menjador [del CEIP Sant Ferran] per part del Consell”, supòsit que recull la Resolució de la conselleria balear d’Educació del 9 de setembre de 2003.

Menjador també per a la Mola i Sant Francesc 
Així mateix, l’organització de mares i pares proposa que el menjador no només s’implanti a Sant Ferran, sinó que també beneficii a l’alumnat dels altres dos centres públics d’educació Infantil i Primària de l’illa: “Entenem que el menjador és un servei essencial per als infants i que no s’ha de discriminar ningú independentment de l’escola a què vagi. El CEIP Sant Ferran de ses Roques operaria com a cuina central i es faria la distribució a Sant Francesc i la Mola, fent extensible aquest avantatge a tots els infants. El funcionament seria equivalent al que tenen actualment les escoletes de Formentera, on es cuina a La Miranda i se serveix també a Sant Ferran”.
A més, l’APIMA destaca el consens que existeix a Formentera pel que fa a la posada en funcionament del servei de menjador per als tres col·legis: “Tant les associacions de famílies com els equips directius dels tres centres de Formentera (CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP El Pilar de la Mola i CEIP Mestre Lluís Andreu) donen suport actiu al projecte”.
Des de la conselleria insular d’Educació s’ha informat Ràdio Illa que es vol estudiar la proposta i que encara està pendent una reunió amb l’APIMA de Sant Ferran per aprofundir-hi.

“Funció social del menjador”
Paral·lelament, Neus Costa, directora de l’escola de Sant Ferran, recolza el projecte i ha declarat a Ràdio Illa que creu en “la funció social d’aquest servei de menjador”, que considera “necessari”. En aquest sentit, la docent argumenta que el menjador afavoriria la conciliació de les famílies de l’alumnat i suposaria la garantia d’una ingesta completa per als infants de famílies econòmicament vulnerables, que al seu torn, també es podrien beneficiar de les beques del Govern balear.
La direcció del CEIP Sant Ferran, on hi ha 340 infants escolaritzats a Primària i Infantil, ha informat Ràdio Illa que en una consulta que s’ha realitzat a les famílies del col·legi, serien una setantena els alumnes que durant tot l’any acudirien al menjador. De moment, i complint amb la Llei de Contractació, el Govern balear ha quantificat l’ingrés potencial de l’empresa que fes el servei de menjador (només tenint en compte l’alumnat de Sant Ferran) en uns 147 mil euros, impostos a banda.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES