TOP
L’atur ha baixat en 49 persones el passat abril a Formentera. Arxiu

L’atur baixa un 60% interanual a Formentera

Bones dades quant a ocupació laboral el passat mes d’abril. De fet, les illes Balears lideren la creació d’ocupació i la caiguda de l’atur en l’àmbit estatal el mes passat, amb major increment relatiu de l’ocupació, un 20,24%, i major descens de l’atur, gairebé un 49%, en comparació amb el mateix mes del 2021.

I si Balears encapçala les bones xifres a escala nacional, les Pitiüses ho fan a la Comunitat i, per tant, lideren aquesta bona evolució a Espanya. La desocupació, tant a Formentera com a Eivissa, ha baixat al voltant del 60% en comparació a ara fa un any i ja es troba en millor posició que abans de la pandèmia.
A la nostra illa, aquesta minva del 60% es tradueix en 265 persones en situació d’atur menys que ara fa un any i 49 menys que el passat mes de març, marcant un total de 177 aturats a la nostra illa durant l’abril.

Contractacions
Pel que fa als contractes registrats, aquests han augmentat un 126% en les dones i un 105% en els homes en comparació a un any enrere, mentre que les dades de contractació respecte del mes de març també són positives, essent d’un 219% en les dones i d’un 77% en els homes.

Cal destacar que la majoria de noves contractacions a la nostra illa el mes passat són de caràcter indefinit, 477, per les 59 de caràcter temporal. Això equival a un augment dels contractes indefinits del 114% respecte del mateix mes de l’any passat.

Per sectors, el de serveis, amb 494 noves contractacions (321 a l’hostaleria, 93 al comerç i 80 a la resta de serveis), destaca molt per sobre de la construcció amb 36 contractacions, la indústria, amb 5 nous contractes o l’única contractació que experimenta el sector agrícola.

Compartir

PROGRAMES