TOP
El cost total dels deu anys de contracta serà de 20,5 milions d’euros, els ingressos per tarifa seran el 40% del pressupost, i el Consell hi aportarà el 60% restant.

L’autobús recupera el nombre d’usuaris d’abans de la pandèmia durant setembre

El transport públic en autobús de Formentera ha recuperat el volum d’usuaris d’abans de la pandèmia durant la primera quinzena de setembre, una dada que ha donat a conèixer el Consell Insular aprofitant que avui s’ha commemorat el Dia Mundial Sense Cotxes i ens trobam en la Setmana de la Mobilitat Sostenible. En concret, hi ha hagut un 0,5% més d’usuaris el 2022 (17.399 usuaris), que en els primers 15 dies de setembre de 2019 (17.309 usuaris). Si comparam les xifres amb les de l’any passat, l’increment ha set del 25%, ja que en el 2021 durant la primera quinzena de setembre va haver-hi 13.924 usuaris d’autobusos.

Més de 4.200 usuaris s’han desplaçat de franc
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que després de dos anys afectats per la pandèmia en què l’ús del transport públic en autobús havia caigut, aquest any hem vist com es torna a recuperar amb xifres similars a les d’abans de la pandèmia. “Al setembre la recuperació ha set total per dos motius: la regulació d’entrada i circulació de vehicles de formentera.eco, que encara estava vigent, i per les bonificacions que s’han donat als usuaris del transport públic”, segons el conseller.
Cal destacar que 4.231 usuaris, entre residents i menors d’edat, han fet servir el transport públic de manera gratuïta durant els primers 15 dies de setembre. I pel que fa als visitants, en aquestes mateixes dates, 1.308 han comprat abonaments (per un dia o de 20 viatges), mentre que en el 2019 ho varen fer 200, així s’ha multiplicat la venda d’aquest tipus de bitllets (ara bonificats) per 6,5.

Usuaris al mes d’agost
D’altra banda, a l’agost de 2019 varen fer servir el bus 40.567 usuaris, mentre que enguany l’han fet servir 39.745 usuaris, un 2% menys. Durant el mes d’agost d’aquest 2022 s’han incrementat els usuaris del transport públic en autobús en un 20% respecte de l’any passat. L’agost de 2021, 33.059 persones varen fer servir l’autobús, mentre que l’agost d’enguany l’han fet servir 39.745 persones.
El conseller de Mobilitat espera que l’increment d’usuaris segueixi i anima els formenterers i formentereres, així com als visitants, “a fer servir el transport públic en autobús, una manera sostenible de moure’s per l’illa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES