L’efecte de la crisi sanitària: l’atur creix un 156% a Formentera

El mes de maig, que durant les últimes dècades ha marcat l’inici de la temporada turística, ha conclòs a Formentera i a les Balears amb unes xifres d’atur històriques que donen testimoni de la complicada situació social i econòmica que vivim per mor de la crisi sanitària de la Covid-19.
Formentera ha tancat el maig amb 375 inscrits a l’atur, cosa que suposa un augment de 229 persones amb relació al mateix mes de 2019. És a dir, que l’atur ha crescut a Formentera un 156% respecte al cinquè mes de l’any passat, sent l’illa amb pitjors dades després d’Eivissa, que ha registrat un increment interanual de l’atur del 171%.
A Formentera a més, s’han inscrit un total de 1.686 persones com a demandants d’ocupació al maig, una xifra que representa un increment del 409% respecte al mateix període de 2019.

Caiguda de la contractació: 19 indefinits
D’altra banda, la contractació ha caigut en picat, i a Formentera s’han signat un total de 103 acords laborals durant el maig, dels quals són 19 indefinits i els 84 restants, temporals. L’any passat, en canvi, se signaren durant el mes de maig 1185 contractes més que enguany.
Per sectors, els serveis, amb 72 nous contractes, i la construcció, amb 27, acaparen la pràctica totalitat dels acords laborals signats durant el darrer mes.
En àmbit autonòmic, Balears encapçala l’increment interanual de l’atur a Espanya, amb 35.000 aturats més, cosa que suposa un augment del 92% respecte al mateix mes de l’any passat. Actualment hi ha 74.689 aturats inscrits a la comunitat balear.

About Author

Comments are closed.

background