Les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció sobre l’APB esquiten Formentera

La investigació de la Fiscalia Anticorrupció que el passat dijous portà a la detenció del president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, i a alguns dels seus directius, ha arribat a fins a Formentera.
Més enllà de les instal·lacions portuàries d’Eivissa i Maó, les indagacions han posat el focus en la dàrsena de Llevant del port de la Savina. En aquest moll hi ha els 91 amarraments i diversos locals comercials que havien estat gestionats per Formentera Mar des de 1993 fins a 2018, quan l’APB va decidir no concedir a aquesta marina esportiva la pròrroga de la concessió.
En el seu lloc passà a gestionar la dàrsena Decoin, una empresa d’Eduardo Soriano, el president de l’entitat financera publico-privada ISBA, que l’any 2013 havia auxiliat econòmicament l’empresa familiar de càterings de Gual de Torrella, segons assenyala Diario de Mallorca. El rotatiu indica que l’empresa familiar de Gual de Torrella es trobava en una situació d’endeutament que superava el milió d’euros.

Tracte de favor?
Les investigacions busquen dilucidar si existí un tracte de favor a Decoin per part de l’APB. De fet, Formentera Mar, segons recorda Diario de Ibiza, manté dos contenciosos amb l’APB, un per la denegació el 2018 de la pròrroga per gestionar la dàrsena i l’altre en contra de l’autorització d’ocupació temporal en favor de Decoin, que començà el 2018 i expira a finals d’enguany.
Per la seva banda, el Govern balear ha defensat la presumpció d’innocència de Joan Gual de Torrella, i de la resta de la cúpula directiva de l’entitat.

About Author

1 comentario

  1. Pingback: El Govern balear anuncia que cessarà a Joan Gual de Torrella | RadioIlla Notícies Formentera

Deixa una resposta

background