TOP
Els alumnes del Mestre Lluís Andreu a Ràdio Illa.

Les patinadores es queixen de les males condicions del paviment del Mòdul de l’IES Marc Ferrer

El mòdul esportiu de l’IES Marc Ferrer té un paviment amb bonys i poc adequat per patinar, que genera desgast de les rodes i fins i tot pot provocar caigudes de les esportistes. Així ho expliquen Paula Auñón, Carla Verdera, Máximo Antonio de la Fuente i Anahí Marí, alumnes de 5è A del CEIP Mestre Lluís Andreu que en el seu treball a l’aula han abordat la problemàtica que afronta el col·lectiu vinculat al Club de Patinatge Artístic Formentera. L’entitat es fundà fa vuit anys i compta amb una setantena de nenes de 4 a 16 anys.
La instructora de patinatge del club, Cristina López, ha afegit a Ràdio Illa que les característiques de la pista, a més, impedeixen que “quan les nenes arriben a un cert nivell no puguin continuar avançant” i ha posat un exemple: “No poden fer piruetes perquè es queden enganxades” per mor del tipus de superfície.

Paula Ferrer: “Un terra polivalent convenient per a tots”
Per cercar solucions per a les practicants de patinatge artístic de l’illa, els joves periodistes han preguntat a la consellera insular d’Esports, Paula Ferrer. En una entrevista enregistrada al seu despatx, Ferrer ha explicat que és conscient de la situació i ha declarat que ha rebut “queixes” perquè les patinadores “voldrien que [la pista] rellisqués més i s’adaptés més al seu esport”. La consellera indica que la pista “és polivalent i s’ha de compartir amb el futbol” però ha avançat que “quan la vida útil d’aquest terra passi, mirarem un terra polivalent convenient per a tots”. Així mateix, la titular d’Esports ha afirmat que el patinatge “cada vegada creix més” a l’illa, de manera que “en les noves infraestructures que es poden preveure, se’ls ha d’incloure”.

Un dels grups de patinatge artístic de Formentera.

Aquest reportatge forma part del projecte ideat pels tutors de 5è de Primària de l’escola de Sant Francesc en col·laboració amb Ràdio Illa que, al llarg de les setmanes vinents, us oferirà l’oportunitat de descobrir quins temes atrauen la curiositat dels nostres infants d’entre 10 i 11 anys.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES