L’escull de les ajudes al lloguer

El Sindicat d’inquilines d’Eivissa i Formentera reclama al Govern balear que faci efectiva la convocatòria extraordinària de l’ajuda al lloguer de 2018 per a tots els afectats per la clàusula d’ingressos mínims. Recordam que aquesta condició excloïa de percebre l’ajuda a totes aquelles persones que no superassin uns ingressos mínims anuals de 5.639 euros, cosa que ha deixat fora de la convocatòria a uns 1.100 sol·licitants.

A l’espera de notícies de l’Ibavi
Des del sindicat han apuntat que el Govern balear ha qualificat aquesta clàusula d’«injusta», i l’ha omès en la convocatòria de 2019, assumint el seu error.
Malgrat això, el sindicat assenyala que el conseller d’Habitatge, Marc Pons, ha anunciat el pagament de les ajudes de 2018, «amb gran retard», però «en cap moment» s’ha referit a la posada en marxa d’una convocatòria extraordinària per concedir les ajudes als exclosos per la clàusula d’ingressos mínims, tal com es va comprometre a fer la Direcció General d’Habitatge.
Per aquest motiu, les famílies afectades han anunciat que presentaran un recurs judicial si l’Institut Balear de l’Habitatge no es pronuncia abans del 12 de desembre.
Així mateix, el Sindicat d’inquilines ha demanat la posada en marxa del paquet de mesures urgents per a l’habitatge, que la presidenta Francina Armengol «es va comprometre a treure abans de final d’any», per pal·liar la «crua realitat» que es viu a les illes, i més concretament a les Pitiüses.

About Author

Comments are closed.

background