TOP
L’import més elevat, 1.000.000, és per millora en el tractament i transport dels residus generats a la nostra illa. Arxiu

L’Estat es farà càrrec de la despesa del transport de residus de Formentera a Eivissa

Gràcies a una disposició addicional incorporada a la Llei de residus, l’Estat es farà càrrec de la despesa del transport anual de residus de Formentera a Eivissa

Garantia de finançament i disponibilitat pressupostària en el sobrecost
A través de les esmenes presentades al Senat, s’ha introduït a la normativa una de les al·legacions presentades per la Conselleria balear de Medi Ambient, referent al finançament del transport de residus de Formentera, que hauria d’abonar l’Estat, establert per Llei des de 2011, però que assumeix el Govern balear amb un cost d’un milió d’euros anual.

Sobre aquest tema, el conseller del ram, Miquel Mir, ha mostrat la seva satisfacció per “garantir el finançament del transport de residus de Formentera per part de l’Estat, una reivindicació històrica que suposa la fi d’una anomalia: que la ciutadania assumeixi el cost del transport marítim de residus i no l’Estat”. D’aquesta manera, queda garantit que, quan entri en vigor aquesta llei, el Govern central ja haurà establert els mecanismes necessaris per a assegurar el finançament, a més de garantir la disponibilitat pressupostària per afrontar-ne el sobrecost.

Cànon autonòmic
A més, la Llei de Residus estatal aprovada aquest dimecres al Senat, manté el cànon autonòmic. Mitjançant les esmenes presentades a la Cambra Alta, s’ha aconseguit que les comunitats que ja tenien previst el cànon de residus en els seus territoris el puguin mantenir, corregint l’article inicial de la llei estatal, que eliminava aquests cànons, gràcies a la introducció d’una disposició addicional tercera a la Llei que estableix que es podrà mantenir la gestió, liquidació, recaptació i inspecció del cànon propi.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Que nets som a Formentera! Tota la merda cap a Eivissa i que rebenti Ca Na Puxa! No tocaria ja fer una planta de reciclatge a Formentera ??

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES