TOP
El nou aparell millora la qualitat d’imatge i redueix la radiació. ASEF

L’Hospital de Formentera estrena aparell portàtil de radiologia

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha adquirit per a l’Hospital de Formentera un nou aparell portàtil de Radiologia model XJet 40D que millora la qualitat d’imatge i redueix la radiació i en la compra de la qual hi ha hagut que invertir 75.000 €.

El nou aparell permetrà millorar la qualitat tècnica, i per tant diagnòstica, de les proves que es realitzen tant al Servei d’Urgències com a l’àrea d’hospitalització.

La renovació tecnològica a l’Hospital de Formentera és un altre dels objectius recollits en el Pla estratègic 2022-2024 presentat per l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera a finals del 2021 que assenyala la necessitat de reduir l’obsolescència tecnològica i aconseguir que el 60% de l’equipament mèdic tingui com a màxim cinc anys d’antiguitat.

Les pròximes passes en l’actualització tecnològica de Radiologia de l’Hospital de Formentera són la renovació dels sistemes de Radiologia convencional i el Mamògraf, tots dos concursos ja adjudicats i pendents d’instal·lació en pròximes setmanes.

6.523 proves de Radiologia fetes a l’Hospital de Formentera durant el 2022
El Servei de Radiologia de l’Hospital de Formentera ha superat les 6.500 proves el 2022. Així, s’han fet 297 mamografies i 127 des de principi d’any, 5.077 proves de radiologia convencional l’any passat i 1.645 fins ara en el present exercici, i finalment 1.149 tomografies axials informatitzades (TAC) en els dotze mesos de 2022 i 340 TAC des de gener a maig de 2023.

El subdirector de gestió de l’Hospital de Formentera, Gonzalo Espí Senent, destaca que “la renovació de l’equipament és essencial i significa un gran avanç per als ciutadans de Formentera, ja que aquest tipus de tecnologia està en constant evolució. Els equips que s’han adquirit són d’última generació i asseguren una major eficiència, que es tradueix en una millor qualitat d’imatge i una exposició menor de radiació per als usuaris”.

La gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Dra. Carmen Santos, per la seva banda, ha valorat molt positivament “el nou esforç d’inversió tecnològica realitzat a les Illes Pitiüses que arriba als 420.000 euros i que permet harmonitzar la resposta diagnòstica de l’Àrea de Salut a les necessitats actuals i als avanços tecnològics existents”.
Als 75.000 € de l’aparell de radiologia portàtil se sumen els 220.000 € invertits en la renovació del sistema de radiologia convencional i els 126.000 € del nou mamògraf.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES