TOP
Imatge d’arxiu de l’Hospital de Formentera.

L’Hospital de Formentera tendrà un ultracongelador per a les vacunes de la covid

Formentera comptarà amb un dels 15 ultracongeladors que està adquirint la Conselleria de Salut per conservar les vacunes contra la covid-19. El Govern balear destina 229.022 euros per adquirir aquests equips, que permetran mantenir les vacunes que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior a -86 °C.
En total són quinze ultracongeladors de dues grandàries: nou de grans amb una capacitat de 828 litres i sis de petits amb una capacitat de 578 litres. Seran destinats a hospitals i centres de salut, amb la distribució per illes següent: Mallorca 10, Menorca 2, Eivissa 2 i Formentera un.
Els ultracongeladors hauran d’estar instal·lats als centres a espais amb una temperatura inferior a 20 °C.
Està previst que els primers ultracongeladors arribin la primera setmana de desembre i abans de final d’any estaran instal·lats a tots els centres receptors.

60.000 persones vacunades a les Balears
La Conselleria de Salut i Consum espera que arribin a les Illes Balears 120.000 dosis de les vacunes per prevenir la covid-19. Serviran per vacunar 60.000 persones, atès que s’han d’administrar dues dosi per persona, amb un període de diferència de tres setmanes.
Les dosis arribaran en vials; és a dir, no són xeringues precarregades, sinó vials multidosi. Cada caixa de vacunes que es rebrà té una capacitat per a 4.875 dosi. En aquest sentit, el Servei de Salut disposa ja d’un milió de xeringues emmagatzemades per a la vacunació.
La vacuna té una durabilitat de tres mesos a una temperatura de -85 °C. Una vegada descongelades, poden estar fins a cinc dies en neveres convencionals. En una temperatura ambient, la vacuna ha de menester fins a sis hores per descongelar-se.

Compartir

PROGRAMES